KÖŞEBAŞI

Rıfat Yörük ve Bünyamin Gültekin'in hazırladığı "Köşebaşı" bu hafta da meselelere farklı bir bakış açısıyla yaklaşıyor.

CHP'li Başkandan Başbakan'a 'hayır' göndermesi
İzmir Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık'la birlikte Kayseri Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti. Aslen Bünyan'lı olan genç başkan icraatlarını heyecanla anlatırken tutumluluğunu ve paraya hakimiyetini öne çıkardı. Bu özellikleriyle tipik bir Kayserili tüccar gibiydi.

30 yılımın geçtiği güzel şehir İzmir'den gelen ve üstelik İzmir Büyükşehir Belediyesi Basın Müşaviri kardeşim Reşat Yörük'ün de arkadaşı olan misafirimize ben de Hunat Kültür Sanat Merkezi'nde ebruzen olan değerli sanatçımız Ahmet Kurt'un bir eserini hediye ettim.
Esprili ve konuşkan bir insan olan Başkan Atila niçin 'hayır' diyeceklerini nazik bir üslupla anlattıktan sonra Başbakan, İzmir Milletvekili Binali Yıldırım'a da nefis bir gönderme yaptı:

'Biz sayın Başbakanımız için de 'hayır!' diyeceğiz. Zira İzmirimizin milletvekili olan sayın Binali Yıldırım'ın Başbakanlıktan olmasına gönlümüz razı değil!'

DİL YAREMİZ
Kelime başına bir hata.



PROTOKOLÜN NEVRUZ'LA İMTİHANI


Nevruz bayramı yani baharın gelişi; ülkemizde, Türk Cumhuriyetlerinde ve bölgemizdeki pek çok ülkede coşkuyla kutlanır.

Ülkemizdeki kutlamalarda protokol üyelerinin takım elbiseleri ile arz-ı endam ederek ateşin üzerinden atlamaları yani 'bahara resmi giriş' ise komik görüntülerin ortaya çıkmasına neden olur.


Hatta koca koca erkek bürokratların ciddi kıyafetlerinin zıddına çocuklar gibi el ele tutuşarak atlamaları çok daha ilginçtir.

Bu vesileyle protokol üyelerine çağrıda bulunmak istiyoruz, 'Gelin; bir günlüğüne de olsa, en azından Nevruz'da resmi kıyafetlerinizden kurtulup baharın tadını alabildiğine çıkarın.'





TÜYOCUMUZ DİYOR Kİ!

'Beni tanımıyor olabilirsiniz, ama ben milletvekiliyim!'
'Merhaba, çok başarılı bir program gerçekleştirdiniz. Sizi tebrik ederim. Beni tanımıyor olabilirsiniz, ama ben Kayseri AK Parti Milletvekili Hülya Nergis'
Milletvekili Nergis'in bu sözlerinin muhatabı AK Parti MKYK Üyesi Ayhan Oğan. Olay, Oğan'ın başkanlığını yaptığı Sivil Dayanışma Platformu'nun Kayseri'de düzenlediği 'Yeni Sistem Büyük Türkiye' konulu konferans sonrası yaşanıyor. Bize de bu ilginç diyaloğu köşe başına taşımak kalıyor.




Vasiyetin böylesi
Şehrimizde yaşayan ve 3 yıl önce vefat eden Osman isminde nüktedan amcamız, vasiyetini bile esprili bir şekilde yapmış. Rahatsızlığı sebebiyle kalbine pil taktıran ama her şeye rağmen yaşam sevincini kaybetmeyen amcamız vefat etmeden önce eşine şu vasiyette bulunmuş;
'Öldüğümde arkamdan şöyle ağıt yakın; 'Allı Osman'ım, güllü Osman'ım, omzu üzeri pilli Osman'ım'





GÜNÜN ÇİZGİSİ Turgut Yılmaz


Yorumlar 3
Fatik 23 Mart 2017 14:12

Aday adayına kendini tanıtan milletvekilimiz var.. Ayıp yahuu

Mahmut Köse 23 Mart 2017 13:29

Ben bu hanımefendiyi Kayseri'de hiç görmedim, nasıl bizim vekilimiz oluyor! Ak Parti Kayseri Teşkilatı böyle ithal vekilleri önümüze koyarak çok oy kaybeder.

salih 23 Mart 2017 13:16

Sn. Nergis kendinizi tanımak adına birşey yapmazsanız bu şekilde kendiniz tanıtmak zorunda kalırsınız. Kaldı ki Ayhan Oğan'a kendinizi tanıtıyorsunuz. Birde halkın sizi tanıma ihtimalini düşünün.

Bakmadan Geçme