KÖŞE BAŞI

Rıfat Yörük ve Bünyamin Gültekin'in hazırladığı "Köşebaşı" bu hafta da meselelere farklı bir bakış açısıyla yaklaşıyor

Kayseri'de yeni dönem mi?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti'nin 3. Olağanüstü kongresinde partisinin yerel dinamikleri ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Parti teşkilatının gençleştirilmesine yönelik vurgu yapan Erdoğan belediye başkanları ile ilgili de 'Milletimize, partimize yük olan değil, yükü omuzlayan belediye başkanları ile yolumuza devam edeceğiz.' ifadelerini kullandı. Erdoğan'ın bu sözlerinin Kayseri teşkilatına ve belediyelere nasıl yansıyacağı merakla bekleniyor.





ASPARAGAS

Okmeydanı için özel otobüs üretildi

İETT, Okmeydanı'ndaki saldırılara karşı O-TOMA-büs adı verilen özel zırhlı otobüs üretti.

Terör olaylarının yoğun biçimde yaşandığı ve haftada bir belediye otobüslerinin taşlandığı veya molotoflarla yakıldığı Okmeydanı bölgesi için özel üretilen otobüsler zırhla donatıldı. Yanmaz maddeyle kaplanan ve pencereleri çelikten oluşturulan otobüste saldırılara karşı tazyikli su ve biber gazı yüklenmiş savunma sistemi de düşünüldü. O-TOMAbüsü İETT garajındaki görsel brifingle basın mensuplarına tanıtan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş 'bu otobüsü üretmeye bizi mecbur bıraktılar. Ancak tamamen kendi mühendislerimizin tasarımı ve yüzde yüz yerli olduğunu gururla söyleyebilirim' dedi.
Başmühendis Barış Gelsin'i de medya ile tanıştıran Topbaş 'arkadaşımız Okmeydanı'nda oturduğu ve sık sık bindiği otobüsler saldırıya uğradığı için bu tasarımı semte özel geliştirdi. Kendisini tebrik ediyorum' diye konuştu.
'Bizim halkımız, bizim kararımız'
Toplantıdan sonra Okmeydanı'nın Şişli bölgesinde röportajlar yaparak yeni otobüsler hakkında görüşler alan televizyon muhabiri ise ilginç biçimde engellendi. 'Halkın bindiği otobüsler niçin yakılıyor?' sorusundan rahatsız olan DHKP-C Şişli sorumlusu Kazım Kızıl 'sana ne oluyor? Bu halk bizim halkımız değil mi? Bizim halkımız, bizim kararımız. Otobüslere Akbil basıp faşist AK Partili belediyelere para mı kazandırsınlar? Otobüsler anca beleş olursa çalışmalarına izin veririz. Madem zırhlı otobüslerle gelecekler. Biz de zırh delici roketatarlarla saldırırız. Maksat kaos çıkarmak değil mi?' dedi.



HAŞLAMA-TAŞLAMA KÖŞESİ (Seyfali)

ACISIZ ÖLÜM

Dım tısı da müzik diye yutturdu
Dinleyeni zurna gibi öttürdü
Fazla dinleyince aklı fıttırdı
Senin müziğine ne oldu balım?

Teneke sesini saza benzetir
Avrupa itine seni özetir
Aklı olmayan da dinler tozutur
Senin müziğine ne oldu gülüm?

Toplumun içinde dinlersen bir de
Bırakır seni de her daim darda
Dinlerken sen dahi kalırsın zorda
Senin müziğine ne oldu tatlım?

Seni sen eyleyen senin özündür
İçinde anlama bağlı sözündür
Tezene vurunca çalan sazındır
Senin sazın da ne oldu sözüm?

Seyfali boşuna anlatır sana
Anlamak istersen gir bir divana
Düşürme istersen Türklüğü gama
Sence manası ne acısız ölüm?



TÜYOCUMUZ DİYOR Kİ!

Ersoy meclise, Tok il başkanlığına
2019'da veya olası bir erken seçimde MHP İl Başkanı Baki Ersoy'un partisinin milletvekili adayı olacağı, MHP Kocasinan İlçe Başkanı Serkan Tok'un ise partisinin il başkanlığına getirileceği kulislerde konuşuluyor. Bu nedenle dün gerçekleştirilen MHP İl kongresinde aday olmaya hazırlanan Serkan Tok'un ikna edilerek bu kararından vazgeçirildiği konuşuluyor.




ZURNA
Müzeler Haftası'nda anlamlı ziyaret
CHP'nin 2. Kurucu Genel Başkanı, Antalya Milletvekili Deniz Baykal Cuma akşamı partisinin Kayseri İl Başkanlığını ziyaret etti. 80 yaşındaki Baykal'ın Kayseri'ye yaptığı ziyaretin tam da 18-24 Mayıs Müzeler Haftası'na denk gelmesi vatandaşlar tarafından oldukça anlamlı bulundu.



Günün çizgisi Turgut Yılmaz



GÜNÜN KARESİ




Bakmadan Geçme