Korkutan eğlence!

Kayseri de bulunan Escape korku evi oldukça yoğun ilgi görüyor. Özellikle gençlerin ilgi duyduğu korku evi içerde döşenen sistemlerle daha çok dikkat çekiyor.

 Escape korku evinin sahibi Ozan Erdem Türkmen, ilk olarak İstanbul'da böyle bir oyunu gördüğünü ve oyunlardan etkilendiğini belirterek, 'Kayseri'de farkındalık olsun diye 3 arkadaş kendimize özgü oyunlar çizdik ve hazırladık. Ev bize ait olduğu için her türlü döşememizi yaptık. İlk oyunlarımız daha çok zekayla alakalıydı gördük ki buraya oyun oynamaya gelen insanlar bizim oyunlardan etkilenip gidip kendilerine yeni yerler açıyorlar' dedi.

Oyun nasıl oynanıyor?

Farkındalık olsun diye evin içinde doğaçlama kurgu ve bol bol korku unsuru tasarladıklarını kaydeden Türkmen, 'Oyunlarımız 3 ya da 6 kişilik oynanıyor. Kalabalık olunca oyun sırasında korkanlar çarpma veya ezilme tehlikesi yaşayabilir. Oyun 4 saat sürüyor. Oyunda karanlık odalardan ve dar labirent duvarlardan geçiliyor. Duvarlarda soru işaretleri ve şifreli rakamlar bulunuyor. Rakamlar odalardan çıkmanıza ve daha fazla nesneyi bulmamıza yardımcı oluyor. Duvarlarda kanlı resimler her an karşımıza çıkabiliyor' şeklinde konuştu.

'Oyunun sonunda kalp atışları hızlanıyor'

Korku evinin içerisinde yer alan bölümler ile ilgili bilgi vermeye devam eden Türkmen sözlerine şöyle devam etti, 'Evde parkelerle yapılmış bölmeler ve tüneller bulunuyor. Odalarda ve tünellerde korkunç resimler ve hayaletler yer alıyor. O sırada korku yaratabilecek müzikle oyun oynandığı için gerilim yüksek oluyor. Oyunun sonuna doğru gelindiğinde anahtarlı kutuyu açmak için duvarlardaki şifreleri çözmeniz lazım. Çünkü anahtarlar mıknatıslı şifreliler. Oyun sonuna geldiğinde hızlı kalp atışları eşliğinde oyunun bitirmenin sevincini yaşıyorsunuz.' Haber/fotoğraf: Rukiye Davarcı-Mehmet Şirin Karpuz

Bakmadan Geçme