Kore Dili öğrencileri 'Ayla' filminde

ERÜ'lü öğrenciler Prof. Dr. S. Göksel Türközü ve Yrd. Doç. Dr. Hatice Köroğlu Türközü önderliğinde Kore'de savaşmış Astsubay Süleyman Dilbirliği'nin hikayesinin anlatıldığı 'Ayla' filmini izlediler. Oscar adayımız film öğrencilere duygusal anlar yaşattı.

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Kore Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı öğrencilerinden oluşan 204 kişilik grup Forum AVM'de Cinemaximum'un desteğiyle uzun bir süredir merakla beklenen ve Güney Afrika'da düzenlenen 11. Cape Town Uluslararası Film Festivali'nden ödülle dönen, Türkiye'nin 2018 Oscar adayı 'Ayla' filmini izlediler. Duygusal sahnelerle dolu filmi ilgiyle izleyen öğrenciler beğendiklerini belirttiler.





27 Ekim'de vizyona giren filmi izleyen Kore Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı öğrencileri adına görüş belirten bir genç izlenimlerini şu sözlerle özetledi:
'Biz zaten bölüm olarak bu filmi çok uzun zamandır bekliyorduk. Belgeselini izlediğimizde 'keşke film yapılsa' diyorduk ve nihayet oldu da... Gerçekten hem Türkiye'yi hem de Kore'yi iyi yansıtan bir film olduğunu düşünüyoruz. Türk insanının her zaman yardımsever ve merhametli olduğunu yansıtan duygu yüklü bir filmdi. Zaten salondaki neredeyse herkes ağladı. Gerçekten beklentilerimizi fazlasıyla karşılayan bir yapımdı. Fakat filmin Kore'de çok kısa süreli gösterime girecek olması bizi baya üzdü. Biz isterdik ki Kore'nin hepsi olmasa bile birçoğu bu filmi izlesin ve gerçekten Türk-Kore dostluğu da böylece daha çok pekişmiş olsun.'



Filmin konusu
Kore Savaşı'na asker olarak gönderilen Süleyman (İsmail Hacıoğlu), savaş esnasında öksüz kalan ve himayesini aldığı küçük Koreli kızla sevgi dolu samimi bir bağ kurar. Ayla adını verdiği küçük çocuğu aylarca bakar, ancak savaş bittiğinde kimsesiz çocuğu Türkiye'ye götürmek istediğinde Kore yasalarının engeliyle karşılaşır ve zor da olsa ayrılırlar. Bu olaylardan 60 yıl geçtikten sonra Süleyman Bey, nerede olduğu, neler yaptığı hakkında hiçbir bilgisi olmadığı Ayla'yı yeniden görebilmek için harekete geçer.
Haber: Ufuk ÇAMDAL

Bakmadan Geçme