Köprüde klasiklerle Cumhuriyet kutlaması

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 93'üncü yılında İstanbul'un her iki yakasında da kutlama hazırlıkları yapan İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği (İKOD) üyeleri, onlarca klasik araçla 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde Türk bayraklarıyla 'Cumhuriyet Her Yerde' konvoyu oluşturacak.

'Cumhuriyet Her Yerde' konvoyu; Mobil 1'in destekleriyle Avrupa Yakası'nda İstanbul Valiliği ev sahipliğinde, Fatih Adnan Menderes Bulvarı'nda (Vatan Caddesi) ve Anadolu Yakası'nda Kadıköy Bağdat Caddesi'nde gerçekleşecek. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resmi geçit törenlerine katılacak olan İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği üyeleri (İKOD), Kadıköy'deki resmi geçitten sonra saat 13.00'da 100'ün üstünde klasik araçla 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden geçerek Cumhuriyet'in 93'üncü yılına 'Cumhuriyet Her Yerde' temasıyla vurgu yapacak.

En yaşlıları Cumhuriyet'in ilk yıllarında üretilen 1929 model Chevrolet ve 1930 model Chrysler marka araçların yer aldığı, rengarenk klasik araçlardan oluşacak konvoyun büyük ilgi görmesi bekleniyor. İKOD, en son 30 Ağustos'ta 200'ün üzerinde klasik araçla 'Milli Birlik ve Zafer Konvoyu' temasıyla, Maltepe sahil yolundan hareket ederek Kadıköy Bağdat Caddesi güzergahıyla 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden geçmişti.

Kurumsal Haber

Bakmadan Geçme