Komşu Kentler Konserde Buluştu

Yozgat, Sivas ve Kahramanmaraşlılar, Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen Komşu Kent Türküleri konserinde buluştu.Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Merkezi'nde düzenlenen ve Başkan Mehmet Özhaseki'nin...

Yozgat, Sivas ve Kahramanmaraşlılar, Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen Komşu Kent Türküleri konserinde buluştu.

Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Merkezi'nde düzenlenen ve Başkan Mehmet Özhaseki'nin de izlediği konsere türküseverlerin yanısıra Kayseri'de yaşayan Yozgat, Sivas ve Kahramanmaraşlıların büyük ilgi gösterdi.

Şef Namık Kemal Bilgin yönetimindeki Büyükşehir Belediye Konservatuvarı Türk Halk Müziği topluluğunun Yozgat, Sivas ve Kahramanmaraş yöresinden derlenen türküleri seslendirdiği konser sonrası bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, türkülerin kültürümüzün bir yansıması olduğuna vurgu yaparak, 'Yine gönül telimizi titrettiler. Koro şefimize, solistlerimize ve saz sanatçılarımıza teşekkür ediyorum. Ellerine, ağızlarına sağlık. Türkülerimizde ayrılık vardır, hüzün vardır, gurbet vardır, yıllar boyu yaşanan yokluğun, sıkıntını, ıstırabın yansıması vardır. Türkülerde birliğimiz, beraberliğimiz, ortak kültürümüz vardır. Hep birlikte hüzünlenir, hep birlikte seviniriz. Allah bu birlik ve dirliğimizi bozmak isteyenlere fırsat vermesin' dedi.

Kültür sanat etkinliklerine büyük önem verdiklerini söyleyen Başkan Özhaseki, Şubat ayı boyunca dolu dolu etkinlik düzenleyeceklerini belirterek, 'Şubat ayı sonuna kadar bir dizi kültürel etkinliğimiz olacak. Bunun yanısıra her hafta cumartesi günü bir konser düzenleyeceğiz. Önümüzdeki hafta cumartesi günü Coşkun Sabah burada olacak, daha sonraki haftalarda da sırasıyla Onur Şan ve Baha sahne alacak. Tüm hemşehrilerimizi kültür sanat etkinliklerimize davet ediyorum' diye konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Özhaseki'nin yanısıra Yozgatlılar Derneği Başkanı Prof. Dr. Kuddusi Erkılıç, Sivaslılar Dernekleri Federasyonu Genel Sekreteri Metin Ceran ve Kahramanmaraşlılar Derneğini temsilen Hasan Doğan tarafından sanatçılara birer çiçek takdim edildi.

Kısa bir konuşma yapan Yozgatlılar Derneği Başkanı Prof. Dr. Kuddusi Erkılıç, Başkan Özhaseki'ye teşekkür ederek, 'Şu muhteşem atmosferi bize yaşatmasından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Özhaseki'ye canı gönülden şükranlarımı sunuyorum' dedi.

Bakmadan Geçme