Kocasinan'ın Tarımsal Alt Yapısı Masaya Yatırıldı

Kayseri Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Özkan Kayacan, İl Müdürlüğü, Kocasinan İlçe Müdürlüğü, Kocasinan Kaymakamlığı ve Kocasinan Ziraat Odası ile ortaklaşa düzenledikleri toplantıda, Kocasinan ilçesinin tarımsal altyapısının...

Kayseri Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Özkan Kayacan, İl Müdürlüğü, Kocasinan İlçe Müdürlüğü, Kocasinan Kaymakamlığı ve Kocasinan Ziraat Odası ile ortaklaşa düzenledikleri toplantıda, Kocasinan ilçesinin tarımsal altyapısının ele alınacağını ifade ederek, ''Toplantıda, köy muhtarlarımızı dinleyeceğiz. Onların sıkıntılarını öğrenip çözüm önerilerini alacağız'' dedi.

Kocasinan İlçesinin tarımsal altyapısının değerlendirildiği toplantı, Kayserigaz Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi. Toplantıya, Kocasinan Kaymakamı Ali Candan, Kayseri Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Özkan Kayacan, Kocasinan Ziraat Odası Başkanı Abdülkadir Güneş, Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mustafa Alan, köy muhtarları ve tarımla ilgili sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Toplantıdan önce basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Özkan Kayacan, toplantıda, Kocasinan ilçesinin tarımsal alt yapısının ele alınacağını ve 2014 yılıyla ilgili vizyon çalışması yapacaklarını kaydetti. Kayacan, ''Bu toplantı, İl Müdürlüğü olarak yaptığımız ilk çalışma. Buradaki çalışmanın özü, amacı, 2013'te yaptığımız çalışmaların bir değerlendirmesini yapmak ve 2014 yılıyla ilgili planlamaları yapmaktır. Bu kapsamda biz devlet olarak değişik zamanlarda bir araya geliyoruz ama köy muhtarlarımıza burada söz vereceğiz. Bizler, köy muhtarlarımızın konuşmasını isteyeceğiz. Muhtarlarımızın sorunlarını, sıkıntılarını ve önerilerini dinleyeceğiz. Bu toplantı, 2014'te yapacaklarımız için bize bir yön çizecek'' ifadelerini kullandı.

Kocasinan Ziraat Odası Başkanı Abdülkadir Güneş de, Kayseri denilince akla ilk önce sanayi ve ticaretin geldiğini belirterek, ''Biz İl ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerimizin düzenlediği bu toplantıda, tarımla ilgili meselelerimizi tartışacağız. Kayseri, sanayi ve ticaretle tanınıyor. Biz Kayseri'de tarımın ikinci hatta birinci sıraya gelmesi için elimizden geleni yapacağız. Kayseri'de ciddi bir kuraklık sorunu var. Mazot, gübre ve yem fiyatları da oldukça pahalı. Bütün bunları toplantıda dile getireceğiz. Çiftçimiz, devletini, milletini sever. Zarar da etse üretimine devam eder ve devletimizin yanında yer alır. Onun için burada da devletimizle birlikte sıkıntılarımıza ortak bir çözüm bulmaya çalışacağız'' diye konuştu.

Toplantıda daha sonra Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkilileri, Kocasinan tarımıyla ilgili rakamsal bilgiler verdi. Köy muhtarları da yaşadıkları sıkıntıları ve bu sıkıntıları aşmak için önerilerini dile getirdiler.

Bakmadan Geçme