Kocasinan Belediyesi'nden 'camilere' Örnek Hizmet

Kocasinan Belediyesi tarafından hizmete sunulan 'Cami temizleme ekipleri' göreve başladı. Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik, 'Ekiplerimizde camiler için tüm donanımlar mevcut' dedi.Kocasinan Belediyesi, eşine az rastlanır bir hizmeti,...

Kocasinan Belediyesi tarafından hizmete sunulan 'Cami temizleme ekipleri' göreve başladı. Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik, 'Ekiplerimizde camiler için tüm donanımlar mevcut' dedi.

Kocasinan Belediyesi, eşine az rastlanır bir hizmeti, vatandaşlara sundu. 3 ekipten oluşan cami temizleme ekibi, düzenlenen tören ile tanıtıldı. Törende konuşan Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik, seçimden önce verdikleri sözleri yerine getirmeye başladıklarını söyledi. Çelik, 'Biliyorsunuz seçimlerden önce birçok vaatlerde bulunduk ama bizim için en önemlisi ilçemizin temizliğine yapacağımız yatırım ve iyileştirme konusunda olmuştur. Bu konuda gelir gelmez çalışmalara başladık. Hem cadde, sokak, mekan temizlikleri hem de diğer objelerin temizliği konusunda hızla çalışmalara başladık. Önümüzde ki günlerde açıklayacağız. Hem temizlik konusunda ki ekiplerde artırıma gideceğiz. En az çalışan sayımızı yüzde 20 falan arttıracağız. Hem de araç gereç konusunda ciddi yatırımlar yapacağız. Yol temizleme aracı otomatik ve manüel olanı çöp konteynırları ve yer altı konteynırları çağımızın teknolojisine uyan temizlik donanımlarını ilçemize kazandıracağız' dedi.

'İSLAM TEMİZLİK DİNİDİR'

İlçelerinde bulunan camilerin önem arz ettiğinin altını çizen Çelik, 'Temizleme çalışmalarını yaparken bizim için önemli olan kısımlar ibadethanelerimiz. İlçemizde bulunan tüm camiler ve ibadethanelerimiz bizim için önem arz ediyor. Biliyorsunuz Müslümanlık temizlik dinidir. Temizlik imandandır diye buyrulmuştur. Bu düstura uygun şekilde biz camilerimizi temizlemek istiyoruz. Bunun için de cami temizleme ekiplerini kurduk. Bu ekipte endüstriyel konuda bütün malzemeler mevcuttur' ifadelerini kullandı.

Kurulan tim hakkında da bilgiler veren Başkan Çelik, 'Her biri üçer kişiden oluşan temizlik timlerimiz de var. Cami iç ve dış temizliğine uygun tüm donanımları bu ekip donanımlarının içine koyduk. Şimdilik 3 ekip koyduk ve ihtiyaca göre bu sayıyı arttıracağız. Bölgemizde 220 camimiz var. Yaklaşık 250 ye yakın görevli hocalarımız buralarda bulunmaktadır. Biz bu hocalarımız içinde çeşitli hediyeler düşündük. Giyecekleri cübbe ve sarıklarının tamamını yenileyelim diye düşünüyoruz. Müftülüğümüz bu konuda gerekli çalışmaları yapıyor ama bizde acizane bu şekilde katkıda bulunalım istedik. Öncelikle bu ekip iç mekan temizliğinde tüm halıları yıkayacak. Camları, kürsüyü, mihrabı içeride temizlemesi gereken yerleri temizleyecek. Dış mekanda da park ve bahçe dış mekan temizliklerini yapacak ve tuvaletlerini temizleyecek. Bu 220 camimiz bizim ilk yaptığımız planlamalara göre her camimize ayda birer sefer temizleyelim diyoruz. Ramazan öncesi biz bu işi hızlandıralım diye istedik. Ramazan ve bayram öncesi elimizden geldiği kadar camilerimizi gözden geçireceğiz. Bu çalışmalarımız hızla devam edecek. Profesyonel ekiplerden oluşuyor. Yapacakları işin bilincindeler bunların eğitimleri de verildi. Sıradan temizlik ekiplerinin uzmanlaşmış haliler. Bu konuda ki eğitimleri de verildi. İnşallah sizde göreceksiniz bu temizlik ekiplerimiz 3 gündür sahada ve durum çok olumlu gidiyor. Temizlik sonrasında da bu gül suyu konusu yapabilirsek her Cuma namaz öncesi camilerimize de gül suyu sıkarak bundan sonra bunu geleneksel hale getireceğiz' ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme