KKM'nin konuğu Bilal Sambur oldu

Kayseri Küçük Millet Meclisi Kasım ayı toplantısının konuğu Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bilal Sambur oldu.Yıldırım Beyazit Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Bilal Sambur'un moderatörlüğünde yapılan...

Kayseri Küçük Millet Meclisi Kasım ayı toplantısının konuğu Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bilal Sambur oldu.

Yıldırım Beyazit Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Bilal Sambur'un moderatörlüğünde yapılan toplantıda 'İç Güvenlik Paketi' konusu konuşuldu. Bilal Sambur, iç güvenlik konusunun tarihi çerçevesini ele alarak verimli bir sunum gerçekleştirdi. Küçük Millet Meclisi Kayseri temsilcisi Ferhat Çakır ise iç güvenlik konusunu bu kadar renkli bir katılımcı yelpazesiyle konuşuluyor olabilmesinin çok umut verici olduğunu söyledi.

Hudapar temsilcisi Sami Göktaş'ın; güvenlik paketi ve çözüm sürecine yönelik açıklamaları salonda yeni tartışmaları gündeme taşıdı. Bu tartışmalara ilişkin Millet Derneği Başkanı Mustafa Temizer'in karşı görüşleri ve yeni bir medeniyet projesi gerçekleştirilmesi gerekliliği düşüncesi iç güvenlik paketine farklı bir eklemleme olarak yerini aldı.

Ak Parti yöneticilerinden ve Demiryolu İşçi Sendikası Başkanı olan Yakup Aslan'ın iç güvenlik paketinin tüm kesimlerin güvenliği için önem teşkil ettiğini ve siyasal hayat için yeni bir ufuk oluşturacağını söylemesi paketin önemine ilişkin özellikle gelecek eksenli farklı bir bakış açısını meydana getirdi. Bu bağlamda sosyal demokrat katılımcılar pakete ilişkin olumsuz görüşlerini dile getirdi. Tüm bunların ardından yine farklı siyasi görüşlerden öğrencilerin fikirlerinin de alındığı toplantı, aile fotoğrafının çekilmesiyle birlikte sona erdi.

Bakmadan Geçme