Kınaş 5 bin konut yaptı

Kınaş A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Say, Kayseri'de 5 bin konut yaptıklarını belirterek, 'Amacımız bundan sonraki süreçte sayıyı artırmak. Tabi bunu yaparken birçok yeni projeyi de hayata geçirmek' diye konuştu.

 İnşaat sektöründe 30 yıllık tecrübesi, güçlü sermaye yapısı, çalışanları, marka değeri, ilimiz genelinde gerçekleştirdiği üst düzey inşaatlarla Kayseri'de öncü olduklarını, Türkiye ve dünyada da saygın bir şirket olma yolunda ilerlediklerini anlatan Kınaş Yapı End. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Say, 2016 yılında Kayseri'de farklı, ayrıcalıklı, kişisel tercihlere göre planlanmış yeni tasarım projeler ile yatırımlara devam edeceklerini belirtti.

 

Hükümet inşaat sektörünü desteklemeli

 'Bugüne kadar 5 bin civarında konut yaptık' diyen Say şunları söyledi:

'Konut sektöründe her yıl bir daralma olduğu söyleniyor. Ancak nüfus artışı olduğu sürece ve de insanların tek kişilik ayrı evlere çıkma edasından dolayı, bununla birlikte yeni evlenen çiftler anne-babalarının yanında oturmadığı için daralma olacağını düşünmüyorum. Normal şekilde artıyor. Nüfus artışı olduğu sürece de konut ihtiyacı her zaman olmuştur, olacaktır da. İnşaat sektörünü hükümetin  her  zaman desteklemesi gerekiyor. Çünkü sektör olarak en fazla kalemi olan, istihdam sağlayan en iyi sektörlerden birisi diyebilirim. Ama bunu sadece yurt içinde yapmak bence çok doğru değil. Katma değer sağlamıyor. Sadece iş istihdamı oluyor ama ülkemize katkıda bulunamıyor. Dışarıda yapmak her zaman çok daha karlı oluyor. Dışarıda dünya ülkeleri açısından Türkiye Çin'den sonra ikinci konumda. Bunu iyi geliştirmek lazım. Hükümetimizin bir çok ülkede destek olup, inşaat firmalarının önünü açması lazım. Örnek verecek olursak Afrika ülkelerinin birçoğunda Çin devlet başkanları bizzat giderek işi alıyor, kendi müteahhitlerine veriyorlar. Dolayısıyla ülkeye büyük bir katma değer sağlanıyor.  Bunu yapmak lazım. İnşallah hükümetimiz bunu başarırsa inşaat sektörü çok güzel bir şekilde gelişir.'

 

Haber: Ramazan KARAKUŞ

 

Bakmadan Geçme