'Kınalı Kuzular' kışlaya uğurlandı

Kayseri bir yandan şehitlerine ağlarken, diğer yandan askerlik görevlerini yapmak için birliklerine gitmek için hazırlanan Mehmetçiklere kına yakıp düğün havasında kışlaya uğurladı. Talas ve Sarıoğlan'da askere gidecek kınalı kuzular törenlerle uğurlandı. Gençler aileleriyle karşılıklı oynayarak eğlendi, ilk asker harçlıklarını belediye başkanından aldılar.

 Sarıoğlan'da Mehmetçiğe kına yakıldı

                Belediye Düğün salonunda, Sarıoğlan Belediyesi tarafından 'Kınalı kuzular asker kınası ve uğurlama töreni' düzenlendi. Törene, Sarıoğlan Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız, başkan yardımcısı Yusuf Akbulut, Palas'ın ileri gelenlerinden Hacı Güntay, STK temsilcileri, davetliler, vatandaşlar, asker aileleri, askere gidecek gençler katıldı. Asker gecesinde dualar eşliğinde gençlere kınaları yakıldı. Türk bayrağı hediye edildi. Sarıoğlan Belediye başkanı Ali Osman Yıldız tüm geçlere ilk asker harçlıklarını verdi. Programın devamında, gençler, aileleri ve arkadaşları gönüllerince eğlendi. Gençlere ilk asker harçlıklarını kapalı zarf içinde veren Sarıoğlan Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız, 'Kınalı kuzularımız evlatlarımızı şerefli Peygamber Ocağı'na uğurlamaktan mutluyuz. Onlardan bir süre ayrı kalacağımız için de içimiz buruk olacaktır. Asker uğurlama törenlerindeki amacımız gelenek, örf ve adetlere uygun bir program yaparak dualar okumaktır. Türkiye'yi güçlü kılan en önemli unsurlardan biri, güçlü bir ordusunun olmasıdır. Türkiye vatandaşının en önemli görevi askerlik çağına gelince vatani görevini yapmak üzere askere gitmesidir. Askerlik bir vatan borcudur. Bütün askerlerimizin kazasız ve belasız bir şekilde vatani görevini yapıp, ailelerine dönmelerini temenni ediyorum 'dedi.

Talas'ta asker gecesi

                Talas'ta vatani görevini yapmak için kışlalara gitmeye hazırlanan 96/1 tertip asker adayları için uğurlama töreni düzenlendi. Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, vatani görevlerini yapacak Başakpınar, Süleymanlı ve Kepez asker adaylarını uğurlama törenlerine katılarak hayırlı teskereler diledi.

                Başkan Palancıoğlu, İlçe Müftüsü Esat Yapıcı ve meclis üyeleriyle birlikte ilk olarak Başakpınar Mahallesindeki törene geçti. Kapalı pazar yerindeki törene 96/1 tertiplerin yanı sıra aileleri de katıldı.

                Gece olmasına ve soğuk havaya rağmen yoğun ilgi gören törende konuşan Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, 'Rabbim birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Ülkemizi bölmek isteyen terör örgütünün emeline ulaşmaması için mücadele edeceğiz. Sizler de inşallah ülkemizi savunmak için askere gideceksiniz. İnşallah askerliğinizi sapasağlam yaparak geri döneceksiniz ve ben de nikahlarınızı kıyarım. Allah hayırlı eylesin. İnşallah güle güle gidip gelirsiniz. Rabbim inşallah ülkemiz üzerindeki oyunları bozsun. Vatani görevlerinizde başarılar diliyorum, yolunuz açık olsun' dedi. 

                Daha sonra Başkan Palancıoğlu ve beraberindekiler, Süleymanlı Mahallesinde askere gidecek gençler için düzenlenen mevlid programına katıldı. Program kapsamında akide şekeri ve lokum dağıtıldı. Başkan Palancıoğlu ve beraberindekiler günün sonunda Kepez Mahallesindeki askere gidecek gençlerle bir araya geldi. Konuşmaların ardından tekbirlerle dualar edildi. Tören vatandaşlara çiğ köfte ikram edilmesiyle sona erdi.

(Haber merkezi)

Bakmadan Geçme