'Kınalı Kuzular' Bayır-Bucaklı çocuklar için sahnelendi

Alperen Ocakları ve Yeseviyurdu Misafirhanesi tarafından organize edilen 'Kınalı Kuzular' tiyatro oyunu Bayır-Bucak'ta şehit olan ailelerin çocukları için sahnelendi. Ünlü oyuncu Ahmet Yenilmez'in Çanakkale Şehitleri anısına yazıp oynadığı eser izleyenlerden tam not aldı.

 Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatro Salonu'nda sahnelenen oyuna Bayır-Bucaklı çocuklar ve Alperen Ocaklarına gönül verenler katıldı. Kur'an-ı Kerim'in okunması ve dua edilmesi ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan Yesevi yurdu Misafirhanesi Genel Sorumlusu Harun Erbay, 'Bugün burada aramızda Bayır-Bucak'tan gelen şehitlerimizin çocukları var. Bu kardeşlerimizi inşallah 3 gün boyunca burada misafir edip bir nebze de olsun gönüllerini iyi tutarak onlara sahipsiz olmadıklarını hissettirmek ve buradan sağ salim geldikleri yere göndermek istiyoruz' dedi.


Kayseri Alperenleri Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Cömert ise, 'Biz çalışmak, üretmek, ulaşılmayan yerlere ulaşmak gayretindeyiz. İletişim birimimiz çok güzel bir slayt hazırladı. Gençlik merkezimiz güzel bir program tertip etti. Hepinize bu güne kadar vermiş olduğunuz desteklerden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Biz tüm altyapıyı kurduk. Bize bu yolu açan şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu'nu ve tüm şehitlerimizi minnetle anıyoruz' diye konuştu. Bayır-Bucak'tan gelenler ise Kayseri'ye geldikleri ve bu programa katıldıkları için mutlu olduklarını söyledi.


Konuşmaların ardından Kınalı Kuzular tiyatro oyunu sergilendi. Ünlü oyuncu Ahmet Yenilmez'in Çanakkale Şehitleri anısına yazdığı ve aynı zamanda sergilediği oyun izleyenlerden tam not aldı. Program sonunda Türkmen çocukları sahneye davet eden Ahmet Yenilmez, 'Türkiye'yi seviyor musunuz?' diye sordu. Çocuklar da hep bir ağızdan 'Teşekkürler Türkiye' diye haykırdılar.

(Kayseri Gündem)

Bakmadan Geçme