Kimyasal petek temizliği ile yüksek faturalara son

Sera Dizayn Mühendislik A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Karaca, doğru bir petek temizliği ile yüzde 30'a kadar yakıt tasarrufu sağlanabileceğini söyledi.

Yakıt tasarrufunun tesisatın ömrüne göre değiştiğini belirten Mehmet Karaca, 'Tesisatınız 3 yıllık ise yüzde 10-15, 5 yıllık ise yüzde 20, 7 yıllık ise yüzde 25, 10 yıllık ve üzeri ise yaklaşık yüzde 30 tasarruf sağlayabilirsiniz. Bu da çok ciddi ve değerlendirilmesi gereken bir rakam. Bu tesisat temizliği sonunda ısı verimi de artıyor. Isımız arttığından dolayı yakıtı daha az kullanma ihtiyacı duyuyoruz.' dedi.

'Milli ekonomiye de katkı sağlayacak'
Bu bakımı yaptıranın kendisi tasarruf sağladığı gibi komşusuna da katkı sağladığını kaydeden Karaca, 'Bir diğer katkısı da milli ekonomiye… Çünkü biz doğalgazı tamamen dışarıdan alıyoruz. Bu işlem dışa bağımlılığı azaltıyor. Dolayısı ile bu işlemi yaptıran kullanıcı sayısı arttıkça dışa bağımlılığımız daha da azalıyor.
Bu anlamda Çevre ve Şehircilik Bakanımız Mehmet Özhaseki bey ile görüştük. Bize yardımcı oldular. Bizi dinleyerek gerekli mercilere konu iletildi, görüşüldü. Bakanlıktaki gerekli mercilerle de bu işlemin gerçekten yaygınlaştırılması için gerek tüzel gerekse özel olarak neler yapılabileceği üzerine tartıştık. Konu ile alakalı görüşmelerimiz devam ediyor. Kendilerine teşekkür ediyorum.' ifadelerini kullandı.

'Rakibimiz artsın istiyoruz'
Bu işi yapanların çoğalmasını istediklerini söyleyen Karaca sözlerini şöyle sürdürdü, 'Rakibimiz çoğalsın istiyoruz. Ticareti bir yana bırakıyorum, vatan aşkından kaynaklı bir istek bu.
Özellikle resmi dairelere bu işi maliyetine yakın bir ücretle yapıyoruz ki sonuçta devlet kazanıyor. Devlet kazanınca ülke ve biz kazanıyoruz. Bu düşünce ile yola çıkıyoruz. Şu anda Kayseri'de bu işi yapan 3-4 firma var.'

'Bildiğimiz her şeyi öğretmeye hazırız'
Petek temizliğinde dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında da bilgi veren karaca, 'Temizlikte doğru kimyasallar kullanılmalı. Bizim kimyasallarımız tüm testlerden geçti ve bir çok kalite belgelerine sahip. Binlerce kez kullanılmasına rağmen herhangi bir zarara neden olmadı. Bu nedenle kullandığımız kimyasallara güveniyoruz.' şeklinde konuştu.
Petek Temizleme işini yapmak isteyenlere de vatan aşkı için bildiği her şeyi paylaşmaya hazır olduğunu vurgulayan Karaca, bunu arzu edenlerin kendileri ile irtibata geçmeleri halinde yardımcı olacağını sözlerine ekledi. Karaca, ayrıca daha detaylı bilgi almak isteyenlere www.kayseripetektemizlik.com adresini ziyaret etmelerini tavsiye etti.
Haber: Fatma Ural

Bakmadan Geçme