Kilim Mobilya TSE çift yıldız belgesini aldı

Mobilya döşemeli ürün grubunda Türkiye'nin uluslararası düzeyde Pazar payına sahip olan Kilim Mobilya, önemli bir başarıya daha imza atarak Türk Standartları Enstitüsü'nün Çift Yıldız belgesini sektörde ilk alan kuruluşlardan biri oldu.

Döşemeli  ürün gruplarının  tamamında TSE Çift Yıldız Belgesi'ni alan Kilim Mobilya, düzenlenen törene TSE Genel Sekreter İdari Yardımcısı Doğan Yazar ,TSE Kayseri İl Koordinatörü A.Mahmut Ulaş, TSE Kayseri İl Laboratuvar Müdürü Zafer Dilci, Kilim Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Sıddık Erbüşüm, Kilim Genel Müdürü Cihat Şahin, işletme yöneticileri ve davetliler katıldı.

TSE Genel Sekreteri İdari Yardımcısı Doğan Yazar törende yaptığı konuşmada, TSE'nin  Türkiye ekonomisinin  dünya piyasalarında rekabet gücünü yükseltmek amacıyla faaliyetlerde bulunduğunu belirtti. 'Bizim ürünlerimiz çok iyi, ama anlatamıyoruz' diyen sanayicilerin bu belge ile kendilerini daha iyi ifade edebileceklerini söyleyen Yazar, TSE olarak ihracatı artırmak için çalıştıklarını belirtti. Yazar, TSE Çift Yıldız belgelendirmesinin firmalar için önemine işaret ettiği konuşmasında şunları söyledi:  'Yapılan üretimlerde uygulamış olduğunuz kalite programları, standartlara bağlılık sizi rakiplerinizden birkaç adım ileriye götürmekte, satış hacminizi artırmakta ve firmalara pazarlama sürekliliği kazandırmaktadır. Bu belge ile artık AB standartlarının da üzerine çıktığımızı ortaya koyduk. Artık fason üretim yapmak yerine kendi markalarımızla dünyaya satış yapmalıyız. Standartlar ihracatı ve ithalatı belirliyor. Biz artık, önümüze konan standartlara uyan değil, yön veren bir yapıda olmalıyız. TSE olarak Çift Yıldız belgemizle, AB standartlarının da üzerine çıktığımız bir modeli ortaya koyduk. Artık çift yıldızlı firmalarımızın sayısını artırmak durumundayız'' dedi.

Kilim Kalite Yönetim Müdürü Sönmez Ceyhan da işletme olarak kalite yolculuğunda kararlılıkla yola devam edileceğini vurguladığı programda; Kilim Genel Müdürü Cihat Şahin ise Türk ekonomisinin ve mobilya sektörünün kaliteli  ürünler ile hatta belirlenmiş kalite standardının üzerinde ürünler üretmesiyle dünyada daha çok tercih edileceğini belirtti.

Kilim TSE Çift Yıldız Belgelendirme Programında karşılıklı plaket takdimleri yapıldı.ve TSE adına Çift Yıldız  Belgesinin Kilim Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Sıddık Erbüşüm'e takdim edilmesinin ardından toplu fotoğraf çekilmesiyle programa son verildi.

Şirket yönetimi tarafından, tüm Türkiye ve dünyadaki Kilim ürünlerini Türkiye standartlarının üstünde kaliteye sahip olduklarını gösteren Çift Yıldız Logosuyla, müşterilerinin beğenisine sunulacağı belirtildi.

Yorumlar 1
Ömer akdağ 24 Mayıs 2016 00:25

Emek hırsızları sakın bulaşmayın

Bakmadan Geçme