Kilci-Elitaş tartışması büyüyor

MHP 25. Dönem Kayseri Milletvekili Hasan Ali Kilci, savcıları adliyede etkilediği gerekçesiyle eleştirdiği AK Parti Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş'ın kendisine 'yamyamlar' yakıştırmasına sert cevap verdi. Kilci, Elitaş'ın üslubunu seviyesiz bulduğunu söyleyerek, siyasi kurnazlık ile hedef şaşırtmaya çalıştığını söyledi. Şeker davasında kendisine kumpas kurulduğunu kaydeden Kilci, o davada yargılayan hkim ve savcıların FETÖ/PDY operasyonları kapsamında tutuklandığını hatırlattı.

Ak Parti Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş'ın işadamlarının yargılanma sürecinde Kayseri Adliyesine yaptığı ziyaretin yankıları sürüyor. Savcıları etkilediği iddiasıyla Elitaş'ı eleştiren 25. Dönem MHP Kayseri Milletvekili ve Kayseri Ticaret Odası eski Başkanı Hasan Ali Kilci, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenledi.

'FETÖ'cüleri kollamaya, kurtarmaya çalıştığını sessizce ve sabırlıca izliyor, not alıyoruz' diyen Hasan Ali Kilci açıklamasını şöyle sürdürdü:
'Ülke normale dönüp, söz hakkı bizlere verildiği vakit elbette ispatlayacağımız FETÖ ilişki ağına dair yüzlerce olay ve aktörler olacak. Devam etmekte olan FETÖ operasyonlarına ilişkin 'benim oğlum bile olsa gözünün yaşına bakmam' diyen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın kararlı cümlesinin yarattığı korku ve panikten mi yoksa kırmızı plakalı aracıyla adliye önünde görüntülenip gazete manşetlerini süslemesinin endişesinden mi? Bilinmez. Geçtiğimiz günlerde bir zevat; şahsımı da hedef alarak, gündem saptırma gayreti ile saçma sapan, akıl, vicdan ve hukuk ile bağdaşmayacak cümleler kurarak, siyasi kurnazlığa soyunuyor. 'Şeker'i yamyamlardan kurtardım' diyerek nezaket ve ahlak sınırlarını aşan o zevat; Şeker'e hangi kumpaslar ve hesaplarla dhil edilmek istendiğimi ve yargıda aklandığımı bilmesine rağmen kamuoyunu yanıltma yoluna gitmektedir.
Şahsıma böylesi kirli bir üslup ve ağızla saldıran o salyacı zevat'a sormak gerekir: Şeker Fabrikasını sözüm ona yamyamlardan kurtarıp, genel müdürü, denetim kurulu üyesi, fabrika işletme müdürü dhil 6 çalışanı FETÖ'den tutuklu, fabrikanın başına getirdiği ismi FETÖ'den yurtdışı çıkış yasaklı kişilere mi teslim etmiştir? Bunu itiraf etmemek için mi ilgisi, alakası olmayan şahsım üzerinden Şeker algısı yaratma gayretindedir?

Elitaş'a halkın isyanı

Şahsımı seviyesiz ve alçakça ifadelerle hedef gösterip kendisini perdelemeye çalışan o zevata en güzel cevabı Hakkri'nin Çukurca ilçesinde şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Kadir Çelebi'nin cenaze töreninde vatandaşımız vermiştir. 'Seni şehidimizin cenaze töreninde görmek istemiyoruz. Sen adliyeye git de FETÖ'cüleri çıkart' diye haykıran o ses, aziz milletin sesidir, isyanıdır.
Bizi yaradan Allah'ımıza binlerce şükürler olsun ki, doğduğumuz, doyduğumuz, borcumuz olan bu topraklara, bu vatana hizmet ile geçen ömrümüzün hiçbir döneminde hainler ile anılmadık, hainler ile işbirliği içerisinde yer almadık, aziz milletimizden hainleri koruyan kollayan aktörler olarak tokat yemedik.
FETÖ korkusu ruhlarını esir almış, kbus dolu rüyalar görme endişesi ile uyku düzenleri kaçmış, gündelik yaşam standart ve kaliteleri kaçmış bu zevat ve onun gibi olanları önce Allah'a sonra da aziz milletimizin vicdanlarına havale ediyorum.

'Ceza almadım beraat ettim'

Bu şehirde yıllarca ve alnının akıyla Kayseri Ticaret Odası Başkanı olarak görev yaptım. Görev sürem boyunca, hükümetlerin yanlış ekonomi politikalarından, o günün cemaat bugünün FETÖ'sü ile el ele verip adına da Ergenekon dedikleri kumpaslara, çözüm sürecine kadar başta KTO üyeleri olmak üzere ülkem ve şehrimin menfaatleri, doğruları noktasında var olan her şeyi cesurca ve özgürce ifade ettim. Tüm haksızlıklara karşı duruşumun bedelini de şahsıma yönelik kurulan tezghlar ile hapis yatarak ödemiş bir kişiyim. Hakkımızda 1 yıl ceza aldı diye iftira atıyor. Konuya vakıf değil. Kendisine aktarılan yalan yanlış şeyleri konuşuyor. Bana atılan iki ayrı iftiradan beraat ettim. Devletimiz ve aziz Türk milletimizin arşivinde kimin nerede ne söylediği, kimden ve neyden yana tavır alıp mücadele ettiği kayıt altındadır.'

'Gazetecilerle uğraşma'

Elitaş'ın kendisi hakkında haber yazan gazeteciler ile uğraştığını iddia eden Kilci, 'Zaten Kayseri'de FETÖ operasyonlarında çıkan haberleri cesurca yazan az sayıda gazeteciler var. Bunlarla uğraşıyorlar. Bakın Ankara'da, Ak Parti'nin merkezinde ve ulusal gazetelerde adliye ziyareti olayı sonrası Elitaş'a tepki gösteren gazeteci ve siyasiler oldu. 'Çek elini savcıların üzerinden Kayseri' diye uyarıda bulundu. Gücün yetiyorsa onlarla uğraş. Kayseri basınındakileri rahat bırak' diye konuştu.

'Sahte iddianameler hazırlayanlar tutuklu'

Bugüne kadar kendisine atılan iftiralardan ve düzenlenen kumpaslardan alnının akıyla sıyrıldığını vurgulayan Kilci, kendisi hakkında sahte iddianameler hazırlayarak kumpasın parçası olan hkim ve savcıların da FETÖ operasyonları kapsamında tutuklandığını ifade ederek sözlerine son verdi.

Haber ve Foto: Ahmet Bolat

Bakmadan Geçme