KERMES KISITLAMA ÇALIŞMASINA STK'LARDAN TEPKİ GELDİ

Kayseri Lokantacılar ve Pastacılar Odası'nın kermeslere yönelik girişimlerine Sivil Toplum Kuruluşları temsilcilerinden tepki geldi. Temsilciler Belediyelerin konuya el atarak çözüm bulmasını istediler.

Çeşitli dernek ve yardım kuruluşlarının hayır amacı ile düzenlemiş oldukları kermesleri gözüne kestiren ve kermeslerin sınırlanması yönünde girişimlerde bulunan,  Kayseri Lokantacılar ve Pastacılar Odası'na Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri tepki gösterdi.

Çeşitli dernek ve yardım kuruluşlarının hayır amacı ile düzenlemiş oldukları kermesleri gözüne kestiren ve kermeslerin sınırlanması yönünde girişimlerde bulunan,  Kayseri Lokantacılar ve Pastacılar Odası'na Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri tepki gösterdi.

Özellikle Cumhuriyet Meydanı ve Hunat Camii çevresinde düzenlenen kermeslere itiraz eden odanın birkaç esnafın şikyetlerini genel bir şikyetmiş gibi yansıtılarak, gelirinin tamamının hayır işinde kullanılan kermesleri kısıtlamaya çalışmasına STK temsilcileri '' Bu tarz hayır işlerine kimsenin şikyet ettiğini zannetmiyoruz. Birkaç esnafın rahatsızlığı nedeniyle böyle bir girişimde bulunuluyor'' dediler.

Konuyla ilgili İHH Kayseri İnsani Yardım Derneği Başkanı Şaban Sözduyar, '' Hayır amacı ile yapılan birkaç günlük, küçük gelirli bir faaliyetin kimsenin işini etkileyeceğini düşünmüyorum.  Sosyal sorumluluk görevi üstlenen Derneklerin yardım amaçlı faaliyetlerine engel olmaya çalışılmasını doğru bulmuyorum. Eğer gerçekten bütün esnaflar durumdan rahatsız ise Belediyeler farklı noktalarda bu tarz organizasyonlar için belli merkezler kurabilir'' dedi.    

Maazlumder Kayseri Şube Başkanı Ahmet Taş ise lokantacı esnaflarının haklı yönlerinin olmasıyla birlikte kermesleri önlemeye yönelik girişimlerin doğru olmadığını vurgulayarak,''  Dernek ve vakıfların hayır amacı ile yapmış oldukları ve bir nevi hasat dönemi olan bu faaliyetlerin engellenmek istenmesi doğru değil. Belediyeler her iki tarafı da mağdur etmeyecek şekilde bir düzenlemeye gitmeli. Kermeslerin yapılabileceği uygun alanlar tahsis edilmeli'' şeklinde konuştu.Konuyla ilgili İHH Kayseri İnsani Yardım Derneği Başkanı Şaban Sözduyar, '' Hayır amacı ile yapılan birkaç günlük, küçük gelirli bir faaliyetin kimsenin işini etkileyeceğini düşünmüyorum.  Sosyal sorumluluk görevi üstlenen Derneklerin yardım amaçlı faaliyetlerine engel olmaya çalışılmasını doğru bulmuyorum. Eğer gerçekten bütün esnaflar durumdan rahatsız ise Belediyeler farklı noktalarda bu tarz organizasyonlar için belli merkezler kurabilir'' dedi.    

Maazlumder Kayseri Şube Başkanı Ahmet Taş ise lokantacı esnaflarının haklı yönlerinin olmasıyla birlikte kermesleri önlemeye yönelik girişimlerin doğru olmadığını vurgulayarak,''  Dernek ve vakıfların hayır amacı ile yapmış oldukları ve bir nevi hasat dönemi olan bu faaliyetlerin engellenmek istenmesi doğru değil. Belediyeler her iki tarafı da mağdur etmeyecek şekilde bir düzenlemeye gitmeli. Kermeslerin yapılabileceği uygun alanlar tahsis edilmeli'' şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme