'Kerkük'ü savunmak Diyarbakır'ı savunmaktır'

15 Eylül 2017'de resmi kuruluşunu (Dergi) gerçekleştiren Anadolu Siyasi, Sosyal ve Kültürel Araştırmalar Merkezi (ASKAM) Kerkük ile ilgili yazılı açıklama yayınladı. Yayınlanan açıklamada 'bugün Kerkük'ü savunmak Diyarbakır'ı savunmaktır.' ifadeleri kullanıldı.


'Bundan sonra ki referandum Diyarbakır'da gerçekleşir!'

İşte o açıklama;
'Barzani'nin İsrail ve Amerika'nın desteğini alarak 25 Eylül'de yapmayı planladığı sözde referanduma, başta Kerkük olmak üzere kadim Türk Şehirlerini de katmak istemesi bizler tarafından kesinlikle kabul edilebilir değildir.

Irak Devleti'nin kararlarını ve uyarılarını hiçe sayan Barzani'nin, elinde tuttuğu ateşi Kerkük'e sıçratmak istemesi tamamen bir terör faaliyeti olarak nitelendirilmeli ve kendisine bir terörist gibi muamele edilmelidir.

2003 yılından itibaren, para vererek Kerkük'e yerleştirdiği 750 bin Peşmerge'ye bakıp, Kerkük'ün Kürt şehri olduğunu iddia eden Barzani ve yandaşları unutmamalıdırlar ki, Kerkük'ün Türklüğü değil 750 bin, 7,5 milyon göçmenle bile silinemez.

Eğer bugün Irak'ta bir referanduma izin verilirse, hele bu referandumun Kerkük'ü kapsamasına göz yumulursa bilinmelidir ki, bundan sonra ki referandum Diyarbakır'da gerçekleşir!'

'Kerkük'e sahip çıkmaya davet ediyoruz'

'Bugün Kerkük'ü savunmak Diyarbakır'ı savunmaktır.

Bugün Kerkük'e sahip çıkmak, Diyarbakır'a sahip çıkmaktır.

Bugün Kerkük'e susanlar, Barzani yarın Diyarbakır'a göz koyduğunda, ona da sessiz kalırlar.

Kerkük'ün Halep olmasına, gönüllerin harap olmasına müsaade edilmesin.

Türk'ün manevi coğrafyasından bir tek çakıl taşının bile kaybına tahammülümüz yok..

Türkiye'deki sivil toplum kuruluşlarını, siyasi partileri ve Türk Milletini Kerkük'e sahip çıkmaya davet ediyor, milletimizin ve devletimizin çıkarları doğrultusunda Hükümetimiz ve TBMM tarafından atılacak her türlü adımın maddi manevi destekçisi olduğumuzu belirterek; peşmergebaşı Barzani'yi ve uluslararası destekçilerini en sert şekilde uyarıyoruz!'

Kurum Haber

Bakmadan Geçme