Kent Müzesi hizmet vermeye başladı

Büyükşehir Belediyesi tarafından Fuar Kültür Park içeresinde kurulan ve dünyada birkaç örneği bulunan, Türkiye'de ise ilk olan ancak bir süredir video prodüksiyonlarındaki arıza yüzünden ziyaretçilerini ağırlayamayan 'Kent ve Mimar Sinan Müzesi' yeniden hizmet vermeye başladı.

 Kent ve Mimar Sinan Müzesi'nde yaşanan aksaklık ile ilgili sorunları bir süre önce gazetemiz sütunlarına taşımıştık. Haberimizin ardından harekete geçen yetkililer duruma el koyarak arızanın giderilmesini sağladılar.

Öğrenciler kapıda kalmıştı

Erciyes Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Rus Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sevinç Üçgül ve beraberindeki 70 kişilik bir öğrenci grubu sistemdeki arıza yüzünden hayal kırıklığı yaşayarak geri dönmüştü.  Bu durumdan rahatsızlığını dile getiren Prof. Dr. Sevinç Üçgül, 'Öğrencilerimizle birlikte müzeyi ziyarete geldik. Ama teknik aksaklıktan dolayı müzeyi gezemedik ve dahası da bu durumun 3 aya yakındır devam etmesi. Okul öğrencileri, üniversiteliler, yerli ve yabancı turistler in Kayseri'nin güzide mekanı olan bu müzeyi elektrik aksamı arızası nedeniyle bunca süredir ziyaret edemediklerine inanamadım. Baharın gelişiyle turizm gezileri yapılmaya başladı.  Kayseri'ye dışarıdan gelen turistler bizim gibi geri dönerse bu Kayseri'nin gelişim hızı, duyarlılığı ve kültüre itinalı yaklaşımıyla uzlaşmayan bir intiba bırakır' ifadelerini kullanmıştı.

Yetkililer duyarsız kalmadı

Yaşanan bu sürecin ardından yetkililerin harekete geçmesiyle sistemdeki arıza giderildi.  82 ekran monitörlerden oluşan video prodüksiyon sisteminin yeniden hizmet vermeye başlamasıyla da Müze eski hareketli günlerine yeniden kavuştu.

Dijital müze ve bilgi merkezi

İş adamı Kadir Has'ın katkılarıyla 18 Mayıs 2003 tarihinde Fuar Kültür Parkı içerisine yaptırılan Müze, muhtevası ve dizaynı bakımından bir dijital müze ve bilgi merkezi özelliği taşıyor.

Kent Müzesi

Yaklaşık 400 m²'lik bir alanda kurulan kent müzesinde 12 ayrı bölümde, 82 ekran monitörlerde 'Kayseri Tarihi', 'Tarihi Eserler', 'Coğrafya ve Nüfus',  'Kayseri Mutfağı ',  'Doğal Güzellikler',  'El Sanatları ',  'Modern Kayseri',  'Kent ve Eğitim',  'Erciyes', 'Tarım ve Ticaret',  'Konut Mimarisi ve Bağ Kültürü' , 'Sanayi Şehri Kayseri' gibi konular 6'şar dakikalık video prodüksiyonlar ile ziyaretçilere bunuluyor.

Mimar Sinan Müzesi

Bu katta kent müzesinden farklı olarak, Mimar Sinan'ın önemli eserlerinin maketleri de sergilenmekte ve 6 ayrı bölümde Mimar Sinan ile ilgili sunumlar yapılmakta. Bunlar; 'Mimar Sinan'ın Hayatı' - 'Sinan ve Süleymaniye' - 'Sinan'da Sivil Mimari' - 'Sinan ve Selimiye' - 'Sinan'ın Sanatı ve Eserleri ' - ' Sinan'ın Yurtdışı Eserleri ' başlıklı 6 'şar dakikalık Video Prodüksiyonlar olup, 82 ekran monitörlerle izlenebiliyor.

Ziyaretçi saatleri değişti

Müzeyi gezmek isteyenler, Pazartesi hariç diğer günler 09.00-19.00 saatleri arasında ziyaret edebilecekler. Ayrıca müze resmi bayramlarda tam gün, dini bayramlarda ise ilk gün hariç diğer günler yine hizmete açık olacak.

Kayseri Gündem 

Bakmadan Geçme