Kazım Yücel, varoşların abisi oldu

İYİ Partili Kazım Yücel, Sancaktepe Mahallesinde mahalle sakinleriyle bir araya geldi. Sancaktepe Mahallesi'nde imar sorunu olduğunu ve 2 yıldır çözüme kavuşmadığını iddia eden Yücel, 'Sancaktepe Mahallesinde bundan iki yıl önce işgalci diyerek tabir edilen mahalle sakinlerimizden bir kısmının yerleriyle ilgili olarak sayın Memduh Büyükkılıç 'Orada bir sıkıntı var mahalle sakinleri de sizi istiyor git görüş sözünüz sözümüz elimizden gelen imar değişikliğini yapacağız buradaki mağduriyeti gidereceğiz' demişti.

Üzerinden 2 yıl geçti buradaki vatandaşlarımızın mağduriyetleri aynen devam ediyor. Bugün belki sayın büyükşehir belediye başkanının bu konudan haberi olmayabilir, milli emlak hazinenin yerindeki vatandaşlara parsel de değil daha imara girmemiş arazilerin metre karesini 6 bin TL'den çıkmış. Yani burada 250- 300 metrekare araziye 2 milyon TL ödemeleri istenmekte. Zaten buradaki vatandaşımızın 2 milyon TL'si olsa bugün gider bitmiş bir daire alır oturur” dedi.
İYİ Partili Kazım Yücel, Sancaktepe Mahallesinde vatandaşlarla bir araya gelerek kendisine iletilen sorunları dinledi.

'HER AY MAAŞIMIZA BİR METREKARE'
Mahalle sakinlerini dinleyen İYİ Parti Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi Önceki Dönem Grup Başkanvekili Kazım Yücel, “Sancaktepe Mahallesinde bundan iki yıl önce işgalci diyerek tabir edilen mahalle sakinlerimizden bir kısmının yerleriyle ilgili olarak sayın Memduh Büyükkılıç 'Orada bir sıkıntı var mahalle sakinleri de sizi istiyor git görüş sözünüz sözümüz elimizden gelen imar değişikliğini yapacağız buradaki mağduriyeti gidereceğiz' demişti. Üzerinden 2 yıl geçti buradaki vatandaşlarımızın mağduriyetleri aynen devam ediyor. Bugün belki sayın büyükşehir belediye başkanının bu konudan haberi olmayabilir, milli emlak hazinenin yerindeki vatandaşlara parsel de değil daha imara girmemiş arazilerin metre karesini 6 bin TL'den çıkmış. Yani burada 250- 300 metrekare araziye 2 milyon TL ödemeleri istenmekte. Zaten buradaki vatandaşımızın 2 milyon TL'si olsa bugün gider bitmiş bir daire alır oturur. Buradaki emekli işsiz, bazı vatandaşlarımızın çocuklarının özürlü oluşu ve kocaları olmayan kişilerin aldığı 5-6 bin lira ile vatandaşımız aynen şunu ifade ediyor 'Her ay aldığımız maaşımıza 1 metre kare alabiliriz' böylesine bir dünya yok burası ne Alpaslan Mahallesi ne Köşk Mahallesi” diye konuştu.
Mahalle sakinleri imar sorunu olduğunu dile getirerek çözüm istedi. Mahalle sakinlerinden bir vatandaş, “45 yıldır biz bu mahallede oturuyoruz, yıllardır biz buraya emek verdik. Biz emekli maaşımızla nereye gideceğiz, ne yapabiliriz?” dedi.
Mahalle sakinlerinden bir diğer vatandaş, “Sayın Cumhurbaşkanımız Suriyeli kardeşlerimize mağdur olmasınlar diye ev yapıyor, İslam âleminin lideri olarak görünüyor mu? Ben de senin vatandaşınım, ben Memduh başkanla aynı kimliği taşıyorum. Cüzdanımda aynı kimlik var aynı kimliği taşıyoruz” ifadelerini kullandı.

EMEKLİ MAAŞIMIZLA NEREYE GİDECEĞİZ?
Mahalle sakini bir diğer vatandaş da, “45 yıldır biz bu mahallede oturuyoruz, yıllardır biz buraya emek verdik. Biz emekli maaşımızla nereye gideceğiz, ne yapabiliriz? dedi.

Bakmadan Geçme