Kayseri'ye uluslararası ilgi

Ticareti, sanayisi, yöresel lezzetleri, turistik yerleri ve birçok medeniyete ev sahipliği yapması nedeniyle kadim bir kent olan Kayseri son günlerde yabancı ülkelerden heyetlerin akınına uğruyor.

Son günlerde Çin, Fransa ve Macaristan'dan gelen heyetleri ağırlayan kentimiz, ülkeler arası ilişkilerin artırılmasında etkin rol oynadı.
Çin'in Ankara Büyükelçisi Yu Hongyang, Çinli iş adamı heyeti ile birlikte kentimize gelerek Valilik, Büyükşehir Belediyesi ile Sanayi ve Ticaret Odalarını ziyaret etti.
Büyükelçi Yu Hongyang ve maiyetindeki iş adamları ile oldukça sıcak ve samimi bir ortamda verimli görüşmeler yapılırken, Çin ve Türkiye ortalamasının üzerinde büyüyen Kayseri'nin bir araya getirilmesi konusunda fikir birliğine varıldı.
Büyükelçi Yu Hongyang, Çin-Kayseri işbirliği için geldiği kentin 5 bin yıla uzanan tarihini öğrenince adeta büyülendi.
Türkiye ortalamasının üzerinde büyüyen Kayseri ile dünyanın en güçlü ekonomilerinden Çin'i bir araya getirecek projelere ilk adımı atmak üzere beraberindeki Çinli işadamlarıyla kente gelen Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Yu Hongyang, kent tarihini de yakından tanıma fırsatı buldu.
Kayseri'nin Türkiye ekonomisi için önemli bir merkez olduğunu bildiklerini ifade eden Büyükelçi Yu Hongyang, 'Yapılacak işbirlikleri öncesi Kayseri'nin 5 bin yıl öncesine uzandığını öğrendiğimiz tarihini de yakından tanımak istedik. Danıştığımız kişiler kent tarihini birebir yaşayabilmemiz için bizi Tarihi Kayseri Mahallesi'ne getirdi. Tarihe sahip çıkıldığını görmek gerçekten çok hoşumuza gitti. Burada hem kent tarihi hem de mekan hakkında geniş bilgiler aldık. Benimle birlikte gelen heyet de Kayseri tarihinden adeta büyülendi. Umarım bu tarih aynı şekilde korunmaya devam eder. En yakın zamanda yeniden kenti ziyaret edeceğim' dedi.


Macaristan Ankara Büyükelçisi Gabor Kiss'de geçtiğimiz hafta kentimize gelerek Vali Süleyman Kamçı başta olmak üzere Büyükşehir Belediyesi, Ticaret ve Sanayi Odaları ile Organize Sanayi Bölgesi'nde bazı iş yerlerini ziyaret etti. Macar Büyükelçi'ye, Türk Macar İşadamları Derneği Başkanı ve Macaristan Fahri Konsolosu Osman Şahbaz, DEİK Yönetim Kurulu Üyesi Berna İlter ve Macar yetkililer de eşlik etti.
Fransa Büyükelçiliği Ekonomi Müsteşarı Sylvaın Berger'de kentimize gelen heyetler arasında yer aldı. Müsteşar Berger Ticaret Odası ziyaretinde Kayseri ile ticaretin gelişmesi için ön bir hazırlık yapmak için ziyaretler gerçekleştirdiklerini belirterek, Kayseri ile Fransa arasındaki dış ticaret rakamının artması için gayret göstereceklerini iletmiş, Fransız firmalarının Kayseri'ye yatırım için gelmeleri adına çalıştıklarını ve destek verdiklerini iletmişti.

Kayseri Gündem




Yorumlar 2
Esra Alan 28 Mayıs 2017 12:33

Harika ve çok doğru bir tesbit ile sanki nokta atışı. Emek veren organize edenleri kalpten kutluyorum. Özelde de Sayın Konsolos, değerli Osman Şahbaz beye sevgi ve saygılar. Sevgiler, Esra Alan /. Ankara

Metin Demir 08 Mayıs 2017 22:12

Osman Şahbaz ağabey Türk ve Macar dünyası için önemli isimdir. Çalışkan, bitmek bilmeyen gayret ve enerjisi, merhameti ve hassas yapısı ile bizlere ağabeyilik ve babalık yapmıştır. Macaristan konusunda ciddi çalışmalar, işbirlikleri yapmış ve Türkiyeden ilk kez Macaristan'da Fahri Doçentlik ve Profesörlük alan isim olmuştur. Haklı Macar - Türk dostluğu davasınde Osman ağabey ile omuz omuza vererek hukukun üstünlüğü çerçevesinde çalışmalarımıza devam edeceğiz. Kamuoyu huzurunda kendilerine bir kez daha teşekkür edip, minnetlerimi ifade ediyorum''. Metin Demir

Bakmadan Geçme