Kayseri'nin ilk kadın kooperatifi

Şem'un-el Gazi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Kayseri'nin ilk kadın kooperatifini kuruyor. Kooperatif, öncelikle Suriyeli ve dul kadınlara istihdam sağlayacak.


İncesu'nun Şeyhşaban köyünde yaşadığı bilinen ve aynı yerde türbesi olan, kimilerine göre peygamber, kimilerine göre asker olduğu bilinen Şem'un-el Gazi (Şemmun Aleyhisselam)'den ismini alan Dernek, kurulduğu günden bu yana Suriyeliler başta olmak üzere yardım faaliyetlerinde bulunuyor, eğitim ve sohbet programları düzenliyor. En son, aynı isimde kooperatif kurmak için çalışmalarını tamamlayan dernek, Kayserinin ilk kadın kooperatifini hayata geçirmiş olacak.

Dernek çalışmaları hakkında bilgi veren Kurucu Üyelerden Sibel Canatan şunları söyledi:

Derneğin adı Şem'un el Gazi Hazretlerinden geliyor. Dernek kurmaya karar verdiğimizde isim için istihareye yattık, biliyorsunuz İslamiyet'te istihare var, bize bu isim bildirildi. Şem'un el Gazi Kayserinin İncesu'nun Şeyhşaban köyünde Erciyes dağı eteklerinde, bir rivayete göre peygamber, bir rivayete göre de alperen ereni olduğu söylenen bir evliya. Şemun'el Gazi Hazretleri Kadir Suresinin inzal sebeplerindendir. Resulullah (SAV) Ashabı ile sohbet ederken bir gün, 'Bin ay cihat etme sevabına erişmiş' diye bir tanım yapmıştır. Ki bahsettiği kişi Şemun'el Gazi Hazretleridir. Ashab, 'Bin ay ömrümüz yok, nasıl o sevaba ereceğiz?' diye sorunca, Rabbimin merhamet tecellisi ile Kadir Suresi inzal oluyor ve 'Size bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesini gönderdim' diyor. Hem tanıtıyoruz hem de kötü olan türbe ve yol tamiratı için çalışma başlattık. Milli Emlak'taki işlemlerimiz tamamlandıktan sonra tamirat çalışmaları başlayacak. Şaban ayında Şem'un el Gazi Hazretleri için mevlit okuttuk ve mevlit programının ardından kendisiyle ilgili bilgiler verdik. Cemaat de o zamana kadar böyle bir zattan haberdar olmadıklarını, ziyaret etmek istediklerini söyledi. bu tür faaliyetlerimiz yine devam edecek. Sadece Suriye'lilere değil, din, dil, ırk, cinsiyet ayrımı yapmadan tüm ihtiyaç sahiplerine cevap vermeye çalışıyoruz. İhtiyaç tanımımız da yalnızca gıda gibi temel ihtiyaçlarla kısıtlı değil. Örneğin eğitim de bir ihtiyaçtır. İnsanları bazı konularda bilinçlendirmek de ihtiyaçtır. Bu konuda da insanları bilgilendirmeye çalışıyoruz. Örneğin helal gıda konusunda bu tür faaliyetlerimiz var. Biz yardım ederken insanların standartlarına da bakmayız. Bakarsınız evinde eşyası çok güzeldir ama borçludur. Bu bir ihtiyaçtır ve bu onu daraltmıştır, o kardeşimize de yardım edeceğiz.'

İHA

Bakmadan Geçme