Kayserili demirci Beştepe'de ağırlandı

Külliyede önceki gün düzenlenen iftira aralarında kamyoncu, oto tamircisi, hurdacı ve kalorifercilerin bulunduğu farklı meslek gruplarından esnaflar katıldı. Programa kentimizden demirci ustası Salih Kaplan da katıldı.

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, esnaf ve vatandaşlarla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde iftar yaptı.

Kayseri'den demir ustası Salih Kaplan katıldı

Düzenlenen iftar programına kentimizden davetli olarak 90 derecelik sıcaklıktaki ocağın yanında oruç tutan demirci ustası Salih Kaplan katılırken, Niğde'de anne, baba ve kardeşinin hayatını kaybettiği kazadan kurtulan 33 günlük bebeğe ilk müdahaleyi gerçekleştiren ve süt annelik yapan Uzman Doktor Filiz Demir de davetliler arasında yer aldı.

Esnaf ve vatandaşlarla biraz dertleşmek istediğini söyleyen Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş yıllarından, günümüze kadar geçen sürede demokrasiyle ilgili yaşanan sorunlardan bahsetti.

Cumhurbaşkanlığı makamının Çankaya Köşkü'nden taşınmasının nedenlerine değinen Erdoğan, 'Cumhurbaşkanlığı makamı 10 Ağustos 2014 tarihinden beri artık doğrudan milletin makamıdır, Cumhurbaşkanlığı da doğrudan milletin evidir. Cumhurbaşkanlığının Çankaya Köşkü'nden Beştepe Külliyesi'ne taşınmasının asıl sebebi işte budur. Çankaya Köşkü sadece bir kişiye ve onun protokol görevlerine göre tasarlanmış bir mekandı. Orada milletimizle birlikte böyle geniş toplantılar yapma, bir araya gelip hasbıhal etme, hasret giderme imkanı yoktu. Halbuki biz burada her ay en az birkaç defa muhtarlarımızla, esnafımızla, işadamlarımızla, bilim adamlarımızla, kadınlarımızla, gençlerimizle, çocuklarımızla, çeşitli meslek gruplarımızla, velhasıl milletimizle buluştuğumuz toplantılarımızı gerçekleştiriyoruz. Sadece Ramazan'da şehit yakınları ve gazilerimizle başlayan bu tarz 10 iftarımız var. Bu sayıya İstanbul'da verdiğimiz, davetli olarak katıldığımız iftarlar dahil değil. Onları da kattığımızda neredeyse boş günümüz yok, her gün milletimizle birlikteyiz' diye konuştu.

Kayseri Gündem             

 

Bakmadan Geçme