KAYSERİLİ ÇİFTÇİYE, 110 MİLYON TL DESTEK

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından sertifikalı tohum kullanımının yaygınlaşması amacıyla 'Sertifikalı Tohum Tanıtım Toplantısı' düzenlendi. Tanıtım programından konuşan İl Müdürü Özkan Kayacan, Kayseri'ye bakanlık tarafından her yıl 110 milyon TL sıcak para girişi yapıldığını söyledi.

Kadir Has Kongre Merkezi Erciyes Toplantı salonunda düzenlene tanıtım toplantısında açılış konuşması yapan İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özkan Kayacan sertifikalı tohum kullanımına önem verdiklerini belirterek, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın sertifikalı tohum kullanımının yaygınlaşması için önemli çalışmalarının olduğunu söyledi.

Kayacan, ' Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'mız tarafından Kayseri'ye her yıl ortalama 110 Milyon TL sıcak para girişi yapılıyor.  Fakat bu önemli teşvikler karşısında sertifikalı tohum kullanımı beklenilen düzeyde değil. Bakanlıktan gelen paranın sadece 1,7 milyonu sertifikalı tohum kullanımına gidiyor. Bu oran çok az. Her yıl kırk bin civarında çiftçimiz değişik teşviklerden yararlanıyor. Sertifikalı tohum kullanımı teşviklerinden ise sadece 3.450 civarında çiftçimiz yararlanıyor. Hep birlikte bu oranları arttırmak için çalışıyoruz' dedi.                                       

HABER/FOTOĞRAF:  MESUT DAVARCI

Bakmadan Geçme