Kayseri'deki yüksek nemin müsebbibi bulundu

Kayseri'de bu sene hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin çok üzerinde olması ve yüksek nem gözleri yeniden Yamula Barajı'na çevirdi. Araştırma-Karıştırma Servisimiz yüksek nemli bu aşırı sıcaklarda ter dökerek çalıştı ve bu ortamın müsebbibini buldu. İşte size Başkan Bekir Yıldız'ın portresi.

Üşümemek için baraj yaptırdı
İnsan üşüyünce ne yapar? Ya daha sıkı giyinir ya da daha sıcak bir yere geçer değil mi? Ama bir kişi var ki, üşüyünce üşenmedi ve kimsenin aklına gelmeyen bir şeyi gerçekleştirdi. Bir baraj yaptırarak bulunduğu şehrin iklimini değiştirdi.

Sözkonusu kişi, Kayseri'nin merkez ilçelerinden Kocasinan'ın dört dönem belediye başkanlığını yürüten ve halen KEPSAŞ Yönetim Kurulu Başkanı olan Bekir Yıldız. Sözkonusu barajsa, 'Kayseri'ye deniz getirdik' diye reklamı yapılan Yamula Barajı. Kızılırmak'ın kolu Karasu üzerindeki bu barajı yaptıran Kayseri ve Civarı Elektrik Üretim A.Ş.'nin o dönem Yönetim Kurulu Başkanlığını da yürüten Yıldız, yakın çevresine 'bu barajı Kayseri için yaptırıyorsam namerdim. Amacım üşümekten kurtulmak…' demişti.



'Mezarıma 'rahmetli çok üşürdü' yazsınlar'
Yıllarca her çeşit spor dalıyla uğraşan, hala Kayseri'de masa tenisi dalında bileğini kimsenin bükemediği Yıldız üstelik iri cüsseli. Bütün bu artılara rağmen Bekir Başkan cereyana hiç gelemez, soğuğa dayanamaz ve sürekli üşür. Katıldığı salon toplantılarında ufacık bir esinti olsa hemen hissedip kapı ve pencereleri kapattıran Yıldız, Kayseri'nin yerel televizyonlarından Elif TV'de katıldığı 'Prime-Time' programında ' öldüğümde mezar taşıma 'rahmetli çok üşürdü' şeklinde yazsınlar' demişti.




'Gözlerinin içi gülüyor'
Artık içinde kayıklarla, teknelerle gezilebilen, marinası olan, cazibe kaynağı baraj, Kayseri'nin karasal ve soğuk iklimini değiştirip ılımanlaştırdı. Ortalama sıcaklık da yaz ve kış 4-5 derece arttı. Kayseri özellikle kışın Bekir bey için artık çok daha güvenli, güzel ve sıcak. Bu yüzden olacak ki Bekir Başkanın adeta gözlerinin içi gülüyor.
Kısacası, Kayseri'nin iklimini ve bitki örtüsünü değiştiren Yamula (Yemliha) Barajı, Başkan Bekir Yıldız'ı da üşümekten kurtardı.

Rıfat Yörük
ASPARAGAS HABER
Yorumlar 6
htm 20 Eylül 2017 15:29

bunu mu anladın...

adanalı 25 Ağustos 2017 14:49

Adanalıyık, Allah'ın adamıyık! Adana'nın sıcağı yanında gayseri çerez geliyor Allahıma...Bizim için bir sıkıntı yok anlayacağınız yozgatlı, sivaslı, gayserili gardaşlarım.

gayserili 25 Ağustos 2017 14:33

sıcaktan yatamıyoruz, uyuyamıyoruz. bu sıcağa sebep olanlar ömür boyu üşüsün donsun inşAllah

küresel ısınma 25 Ağustos 2017 10:29

küresel ısınma dan oluyor başka bişey değil

sivaslı 25 Ağustos 2017 09:44

ama ordan elektirk üretiliyor kayserinin elektrik ihtiyacı gideriliyor sanırım o iyi, hem orda balık tutuoruz , mangal piknik yapıyoruz, tüm çevreye sulamada yapılıyor herhalde, oradaki ahaliyide baya canlandırmış durumda herhalde baraj, yani bence iyi oldu oralar için, sıcak ve nem tüm dünyada var, küresel ısınma tüm dünyada var zaten, dünya yanıo cayır cayır

yozgatlı 24 Ağustos 2017 13:09

etrafı bomboş ormanı yeşili ağacı olmayan , piknik alanları sosyal alanları kısıtlı yanı başındaki ilçelerin tarım arazilerinde sulama için faydalanamadığı baraj evet kayserinin zenginine yaradı boğaz manzaralı evler, fakir halkın gidecek bir yeri olmadığı için tercih edip cayır cayır yanıp güneşten kavrulup halkına uzak arabası olana yakın barajı yapanlar eksiklerini görüp sağ olsunlar var olsunlar...

Bakmadan Geçme