Kayseri'de ümmet iftarları başladı

Kayseri Gönüllü Kültür Teşekkülleri tarafından 4 senedir organize edilen 'Ümmet İftarları'nın ilki Mazlumder Kayseri Şubesi'nin ev sahipliğinde Kayseri Bürüngüz Camisi ve Kale arasındaki alanda yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Katılımcılar hasırlar üzerine oturarak '1 simit, 3 hurma, yarım şişe su'dan oluşan mönü ile iftarlarını açtılar.

Her hafta bir mazlum İslam coğrafyası için günlük harçlıkların toplanıp, o ülke hesabına yatırıldığı ümmet iftarlarının ilk haftasında dua edilen ve hakkında bilgi verilen Müslüman coğrafyanın ilki Arakan oldu.

Kayseri Gönüllü Kültür Teşekkülleri Başkanı Ahmet Taş'ın açılış konuşmasından sonra Arakan'la ilgili bilgiler veren Mazlumder Genel Yönetim Kurulu Üyesi ve Kayseri Şube Başkan Yardımcısı Hacı Yakışıklı, bir güneydoğu Asya ülkesi olan Arakan'da Müslümanların 10 yıllardır Budist yönetimin baskısı altında büyük bir mezalim yaşadıklarını, zulme dayanamayanların kırık dökük teknelerle Hint Okyanusu sularına açılarak canlarını kurtarmaya çalıştıklarını söyledi.

Hacı Yakışıklı, geçen ay 10 bin kadar Arakanlı Müslümanın Hint Okyanusu'nda sahipsiz kaldıklarını, Türkiye Cumhurbaşkanı'nın talebi üzerine bu mazlumların Malezya ve Endonezya hükümetleri tarafından denizden kurtarılarak kamplara yerleştirildiğini söyledi.

İftardan sonra Diyanetsen Kayseri Şube Başkanı irfan Kaşıkçıoğlu Kuran-ı Kerim tilavetinde bulundu, Mikail Yıldız, Arakan ve dünya Müslümanları için dua etti.

İftara katılanların günlük harçlıklarını Arakan Müslümanları için bağışladıkları ümmet iftarı programının sonunda katılımcılara teşekkür eden Gönüllü Kültür Teşekkülleri sözcüsü Ahmet Taş, ramazan boyunca her cumartesi ümmet iftarı düzenleyeceklerini, her hafta ayrı bir İslam Coğrafyası için sadakalarını yatırıp dua edeceklerini bildirerek tüm Kayserilileri ümmet iftarlarına davet etti.

Bakmadan Geçme