Kayseri'de Organik Tarım Ve Ürün Satışı Yaygınlaşıyor
Vali Orhan Düzgün, kentteki organik tarım potansiyelinin daha iyi değerlendirilebilmesine yönelik yürütülen çalışmaları desteklediklerini belirterek, organik tarım ve ürün satışının yaygınlaştırılmasını amaçladıklarını söyledi.Vali...
Vali Düzgün, Kapadokya Organik Tarım Üreticileri Birliği Derneği'nden Başkan Oluş Molu ve Başkan Yardımcısı Yeşim Bekyürek ile Buğday Derneği'nden Durukan Dudu'yu makamında kabul etti.
Vali Düzgün, kabulde yaptığı konuşmada, geçtiğimiz yıl Temmuz ayında Erciyesevler Mahallesi'nde açılışını yaptıkları Organik Ürün Pazarı'nın sayısının 2'ye çıkarılması ve üretim alanının 1000 dekara genişletilmesi için dernek tarafından sürdürülen çalışmaları desteklediklerini belirtti.
Her geçen gün önemi daha da artan organik ürün konusunda Kayseri'nin önemli bir potansiyeli bulunduğunu, bu alanda üretici ile tüketiciyi buluşturmanın hem sağlık hem de ekonomik açıdan önemli katkılar sağlayacağını ifade eden Vali Düzgün, Organik Tarım Üreticileri Birliği'nin bu yöndeki çalışmalarını takdirle karşıladığını söyledi.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile birlikte geçtiğimiz yıl açılışı yapılan Erciyesevler Organik Ürün Pazarı'nın açılışına katıldığını hatırlatan Vali Düzgün, tüketicinin büyük ilgisiyle karşılaşan pazarda kimi zaman arzın talebi karşılayamadığının görüldüğünü, bu nedenle üretim alanlarının genişletilmesiyle birlikte Kayseri'nin ikinci bir organik pazara ihtiyaç duyduğunu dile getirdi.
Vali Düzgün, 'Hem üreticinin hem de tüketicinin memnun olduğu bu alanda, üreticilerin sayısını artırmak, üreticilerin ürünlerini katma değeri yüksek bir şekilde satılmasına imkn sağlamak, tüketici bilincini oluşturmak ve köylerde yaşayan kültürün devamını sağlamak amacıyla yapılan çalışmaları destekliyoruz' dedi.
Dernek Başkanı Ulaş Molu da, Vali Düzgün'e verdiği destekten dolayı teşekkür ederek, çalışmaları hakkında bilgiler verdi.
Dernek Başkan Yardımcısı Yüksek Ziraat Mühendisi Dr. Yeşim Bekyürek ise, Kayseri'de domatesleriyle meşhur Karahıdır Köyü ile ilgili çalışma yürüttüklerini, buradaki ürünlerin tüketiciye doğrudan ulaşmasını sağlayacaklarını belirterek, 'Ayrıca, Buğday Derneği ile birlikte Tohum Takas Projesi'nde yer alıyoruz. Projesi ile Kayseri'deki yerel tohumların Türkiye genelindeki organik ürün yetiştiren üreticilerin ellerindeki tohumlarla takasını sağlıyoruz. Yerel tohumların yaşatılmasını ve kaybolmamasını sağlamak amacındayız' diye konuştu.