Kayseri'de 'Bediüzzaman sergisi'

'Birinci Said ve Yeni Said Dönemleri' Risale-i Nur'un Doğuş ve Neşir Yılları'nı anlatan 'Bediüzzaman Sergisi' Kayseri'de açıldı. Sergide Risale-i Nur külliyatının yazarı ve Nur Cemaatinin kurucu lideri Said-i Nursi'ye ait eşyalar ile hayatından kesitleri gösteren fotoğraflar sergilendi.

 Mimarsinan Parkı içerisindeki Gevher Nesibe Müzesi Bediüzzaman Sergisine ev sahipliği yaptı. İstanbul İlim ve Kültür Vakfı, Barla Platformu, Seyyid-i Burhaneddin İlim ve Kültür vakfı tarafından hazırlanan sergiye Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, İl Müftüsü Şahin Güven, AK Parti Isparta Milletvekili Said Yüce ve AK Parti üyeleri katıldı.

         Seyyid Burhaneddin İlim Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Ahmet Duran Taşbaş, 'Vatan gemisinin mensupları olarak İstanbul İlim Kültür Vakfı ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin yardımlarıyla biz de Kayseri'den Seyyid Burhaneddin İlim Vakfı olarak organizasyona ortak olduk. Bir araya gelmemizin esas maksadı Bediüzzaman Hazretleri'nin hayat tarzına göz atmaktır' dedi.
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Veli Böke ise, 'Bu program bir salih insanın, bir velinin tanınması mahiyetindeki bir programdır. Şüphesiz Allah'ın rahmeti buraya yağıyor. İnşallah biz de bu rahmetten istifade ederiz. Bu büyükler hiçbir zaman unutulmaz. Ama onlara zulmedenlerin adı hiçbir zaman anılmıyor. Salihler her zaman için kalbimizde yaşıyor olacaktır' ifadelerini kullandı.
         Programa katılan Said-i Nursi'nin 90 yaşındaki talebesi Abdullah Yeğin,  hocasının hayatını değil, bıraktığı eserlerinin takip edilmesi gerektiğini dile getirdi. Yeğin, 'Şahıslar takip edilmez. Bana bağlanmayın derdi üstad. Şahıslar yanılabilir, onun için program yapıp Risale-i Nur etrafında istişarede buluşursak işte o zaman üstadımızın dediği gibi, İslam'ın sedası en yüksek mertebede yankılanacak' şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından katılımcılara plaket takdimi yapıldı ve Said-i Nursi'nin eşyaları ile hayatından kesitlerin gösterime açıldığı sergi gezildi.

Haber ve Foto : Rukiye Davarcı/Mehmet Şirin Karpuz

Yorumlar 2
hakan 03 Nisan 2016 04:17

Kayseri'de habercilik ve gazetecilik sizden sorulur tebrikler İyi çalışmalar

alperen 02 Nisan 2016 12:35

tebrikler kayseri gündem her yerde

Bakmadan Geçme