KAYSERİ'DE ASKER OLMAK

Kayseri'de vatani görevini yerine getiren askerler çarşı izinlerinde neler yaptıklarını ve Kayseri'ye dair düşüncelerini anlattılar. Hafta sonları bir gün çarşı izni olarak nizamiye dışına çıkan askerler, Kayseri'nin çok güzel bir şehir olduğunu söylediler.

Hatay'dan vatani görevini yapmak üzere Kayseri'de bulunan bir asker, Pazar günü kullandığı çarşı iznini şöyle anlattı: 'Nizamiyede internet imknımız olmadığı için çarşı izinlerinde ilk olarak internet kafeye gidiyoruz.  İhtiyaçlarımız olduğu zamanlarda da özellikle komando çarşısına ya da Kapalı Çarşı'ya gidiyoruz. İhtiyacımız olmadığı zamanlarda da kesinlikle Kapalı Çarşı'ya bir kez uğruyoruz. Çünkü çarşı çok eski bir yapı, çok güzel bir ortamı var. Bir nevi terapi merkezi olarak görüyoruz Kapalı Çarşı'yı. Bir hafta boyunca nizamiyede kaldığımız için bu çarşı izinleri askerleri çok rahatlatıyor. Bu Kapalı Çarşı'da bu nedenle çarşı iznine çıkan askerlerin önemli duraklarından birisidir' şeklinde konuştu.

'Kayseri'yi Keşfetmek için Geleceğim'

Kayseri'nin beklediğinden çok daha güzel bir şehir olduğunu vurgulayan asker:' Kayseri coğrafi konumundan dolayı çok çeşitli kültürlere ev sahipliği yapmış bir şehir. Sahip olduğu tarihi dokusunu çok güzel korumuş. Asker olduğumuz için Kayseri'yi fazla gezme imknı bulamıyoruz.  Gezme fırsatı bulduğumuz yerler meydan ve yakın çevreleridir. Askerlik görevim bittikten sonra Kayseri'yi keşfetmek için tekrardan gelmeyi düşünüyorum' ifadelerini kullandı. 

Sözlerinin sonunda Kayseri esnafına da değinen asker: 'Kayseri esnafının uyanık oldukları için dolandırılma ihtimalimiz var diye tedirginlik duyuyordum. Bu nedenle de esnaflarla alışveriş yaparken çok sıkıntı yaşayacağımızı düşünüyordum. Fakat alışveriş yaparken esnaflardan gördüğümüz sıcaklık tüm düşüncelerimizi değiştirdi. Özellikle asker olduğumuzu bildikleri için bize çok samimi davranıyorlar. Aynı tepkileri Kayseri halkından da görüyoruz' dedi.

Haber/FOTO: VELİ GÖGEBAKAN

Bakmadan Geçme