Kayseri'nin Fişini Çektiler

AT ETİNDEN SUCUK SATAN ÜÇKAĞITÇI: 'Dedemin Fişi' filmindeki Kayserili sahtekar esnaf imajı şehrimizde tepkilere yol açtı. Filmde, Malatyalı ailenin Kayserili 'üçkağıtçı' eniştesi 'Vecdi', at etinden yapılan sucukları satan bir esnafı canlandırıyor. TİCARETİMİZE GÖLGE DÜŞÜRECEK SAHNELER: Sucuk ve pastırmasıyla dünya çapında ünü olan Kayseri'nin ticaretine gölge düşürecek bu sahneler yeni vizyona giren bu filmi izleyen hemşehrilerimiz tarafından kınandı.

 Cuma günü vizyona giren BKM Film'in iddialı komedi filmlerinden 'Dedemin Fişi' büyük ilgi toplarken bir karakter filmin başarısına gölge düşürdü.  

 'Sakat at' göndermesi

 Televizyon ekranlarının sevilen programı 'Güldür Güldür' ekibini bir araya getiren, hikayesi Yılmaz Erdoğan'a, senaryosu Güldür Güldür ekibine ait olan 'Dedemin Fişi' filminde Kayserili sahtekar esnaf imajı şehrimizde tepkilere yol açtı. Filmde Malatyalı ailenin Kayserili 'üçkağıtçı' eniştesi Vecdi Şimşir (Onur Atilla) at etinden yapılan sucukları ucuza alıp satan bir esnafı canlandırıyor. Filmin bir sahnesinde Vecdi ile ona sucuk satan kişi arasında şu diyalog geçiyor;

 Vecdi: (Numune sucuğu koklayarak…) Aman Allahım, çeşnisi bol gibi

Sucukçu: Sakatattan yapılıyor

Vecdi: Sakatat iyidir iyidir!
Sucukçu: Sakat attan…

 Rap şarkıdaki incitici sözler

 Filmin rap tarzda bestelenen şarkısının sözlerinde ise Kayseri'li Vecdi şunları söylüyor:

 'Aç kulağını bak Vecdi'dir adım

Kayseri'den gelir, oyunu bozarım

Taze sucuk, pastırma satarım

Sakat at da olsa ben parama bakarım!'

 BKM Film'in yapımcılığını üstlendiği filmin yönetmen koltuğunda Meltem Bozoklu oturuyor. Filmde Onur Buldu, Alper Kul, Erdem Yener, Onur Atilla, Meltem Yılmazkaya, İrem Sak, Özge Borak, Doğa Rutkay, Uğur Bilgin, Ali Sunal, Özgün Aydın, Aziz Aslan, Ayşegül Akdemir, Burak Topaloğlu, Özlem Tokaslan, Zeynep Kankonde, Kıvanç Baran Arslan ile usta oyuncu Ayşen Gruda rol alıyor.

 Malatyalı Çirçi ailesi

 Malatyalı Çirçi ailesinin serüveni, beyin ölümü gerçekleşmiş aile reisi Salih Çirçi'nin fişinin çekilmesine karar vermek üzere aile fertlerinin buluşmasıyla başlıyor. Dört bir yana dağılmış her biri küçük hesaplara büyük hayallere, saflıkla kurnazlık arasına sıkışmış vicdanlara sahip Çirçi ailesinin daha fiş çekilmeden yaşadıkları kavgalar, renkli ve komik bir hikaye ile anlatılıyor.  (Haber Merkezi)

Yorumlar 1
Kayserisever 26 Ocak 2016 13:15

Kayseri'nin gerekeni yapması lazım

Bakmadan Geçme