Kayseri'nin büyük kaybı

Kayseri'nin yetiştirdiği önemli yazarlardan Emir Kalkan vefat etti. Kalkan'ın cenazesi yarın öğle namazından sonra Kayseri Cami Kebir'den kaldırılacak.

Eserlerinde ömrünün önemli bir kısmını geçirdiği Kayseri'yi, Kayseri insanlarını ve aşkı anlatan Kalkan, 1948'de Kayseri'de doğmuştu. Liseden sonra memuriyete atılan yazar, Türk Dil Kurumu ve Folklor Araştırmaları Kurumu adına alan çalışmaları yaptı. Türk Folklor Araştırmaları, Türk Dünyası Araştırmaları, Türk Edebiyatı ve Erciyes dergilerinde yazılar yazdı.

20. Yüzyıl Türk Halk Şairleri, Yurttaş Sokak, Afşar Ağıtları, Gül Ayinleri, Türk Düğünü, Ha Bu Diyar, Kayıp Yüzler, Bu Taraf Anadolu, Kanatsız Kuşlar Şehri ve Hoşçakal Şehir kitaplarını yazmıştı.

Kalkan'ın eserleri Ötüken Yayınları tarafından yayımlanıyordu.

Merhumun ardından AK Parti Kayseri Milletvekili Ahmet Doğan ve İlim Yayma Cemiyeti Kayseri Şube Başkanı Oğuz Memiş taziye mesajı yayınladı. Yayınlanan mesajlarda şu ifadeler kullanıldı:

AK Parti Kayseri Milletvekili Ahmet Doğan:

Eserleriyle edebiyatımızda önemli izler bırakan yazar Emir KALKAN'ı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyorum. Merhuma Allah'tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum.

İlim Yayma Cemiyeti Kayseri Şubesi Başkanı Oğuz Memiş:

'Kayseri'nin yetiştirdiği önemli yazarlardan Emir KALKAN hakkın rahmetine kavuşmuştur. Merhuma Allah'tan rahmet kederli ailesi ve yakınlarına başsağlığı dilerim.'

Usta yazarın vefatı sonrasında AK Parti Kayseri Milletvekili Kemal Tekden, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş, Yazarlar Birliği Kayseri Şubesi Başkanı Vedat Sağlam ve Şair-Yazar Muhsin İlyas Subaşı ise sosyal medyadan usta yazar için şu paylaşımlarda bulundular:

AK Parti Kayseri Milletvekili Kemal Tekden:

 'Kayseri'mizin Türk Edebiyatına kazandırdığı, kalem ustalığını hikyecilikte ispat etmiş dostum Emir KALKAN, Rahmet-i Rahman'a yürümüştür. Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabır niyaz ederim.'

İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş:

 'Kayserimizin çok değerli yazar ve araştırmacısı Emir KALKAN Bey hakkın rahmetine kavuşmuştur. Merhuma şahsım ve İl Kültür Ve Turizm Müdürlüğümüz adına yüce Allah'tan rahmet dileriz. Ailesinin ve edebiyat camiasının başı sağ olsun.'

Yazarlar Birliği Kayseri Şubesi Başkanı Vedat Sağlam:

 'Kayseri'mizin yetiştirdiği ve Türkiye'ye Ml olmuş ünlü edebiyatçı Emir Kalkan hakkın rahmetine kavuşmuştur. Sevenlerine sabır, acılı ailesine başsağlığı diliyoruz.

Şair-Yazar Muhsin İlyas Subaşı:

Kırk yıllık dostum, sevgili kalem kardeşim Emir Kalkan Hakka vasıl oldu. Ülkemizde yoksulluk kültürünü edebiyata, dolayısıyla gündeme taşıyan çok az kalemden birisiydi. Kültürümüz bu yönüyle eksiz kaldı diye düşünüyorum. Kendisine rahmet, kederle ailesine ve dostlarına başsağlığı diliyorum.

Haber: Bünyamin Gültekin

Bakmadan Geçme