Kayseri'de İstanbul'un Fethi Kutlamaları

İstanbul'un fethinin 561'inci yıl dönümünde Kayseri'de özel bir okulda eğitim gören öğrenciler, bir kayığı halatlarla Cumhuriyet Meydanı'ndan Kartal Şehitliğine kadar çekti.Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan Sefa Eğitim Kurumlarında...

İstanbul'un fethinin 561'inci yıl dönümünde Kayseri'de özel bir okulda eğitim gören öğrenciler, bir kayığı halatlarla Cumhuriyet Meydanı'ndan Kartal Şehitliğine kadar çekti.

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan Sefa Eğitim Kurumlarında okuyan öğrenciler ve öğretmenler, burada şehitler için saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı'nı okudu. Burada okunan Kur'an-ı Kerim'in ardından Osmanlı'nın deniz askeri levent kılığında kostüm giyip makyaj yapan öğrenciler, meydana getirilen kayığı halatlarla çekmeye başladı. Kayseri Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı eşliğinde geminin karada yürütülmesi etkinliğinde, Fatih Sultan Mehmet'in hocası Akşemsettin'i canlandıran Kur'an-ı Kerim Öğretmeni Bayar Demir ile Fatih Sultan Mehmet'i canlandıran okulun öğrencilerinden Enver Mermerdirek de kayığın önünde şehitliğe kadar yürüdü.

Önde mehter takımı, temsili Fatih Sultan Mehmet ve Akşemseddin, leventlerin çektiği kayık, öğrencilerin taşıdığı büyük boy Türk bayrağı ve öğrencilerden oluşan kortej, yaklaşık 2 kilometrelik yürüyüşün ardından Kartal Şehitliğine ulaştı. Burada Fatih Sultan Mehmet, İstanbul'u fetheden askerler ve bütün şehitler ile Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden 301 madenci için dua edildi.

Fatih Sultan Mehmet'i canlandıran Enver Mermerdirek, mehter takımının ardından Fatih kılığında yürümenin bile kendisini gururlandırıp heyecanlandırdığını belirterek, ''Fatih kılığına girmek bile üzerimde büyük bir baskı oluşturuyor. Bir de Fatih'in o zaman üstündeki baskıyı düşünün. O dönemde yaşamak, İstanbul'un fethine şahitlik etmek isterdim. Peygamber Efendimiz ,'İstanbul'u fetheden komutan ne güzel komutan, fetheden asker ne güzel asker' demiş. Fatih ve askerleri, Peygamberimizin bu övgüsüne mazhar olmuşlardır. Dünyada pek çok lider, İstanbul'a sahip olmak istemiştir. Biz de elimizden geldiğince Fatih'i ve İstanbul'un fethini günümüz gençlerine ve gelecek kuşaklara aktarmaya çalışıyoruz'' dedi.

Bakmadan Geçme