Kayseri Şeker'de rekorlar yılı

Kayseri Şeker Fabrikası'nın 62. kampanya dönemi açıldı. Pancar işleme yanında şeker, melas ve küspe üretiminde beklenen artışlar nedeniyle yönetim sezonu 'Rekorlar Yılı' ilan etti.

Kayseri Şeker Fabrikası'nın 62'inci Kampanya Döneminin açılışına Ak Parti MKYK Üyesi Yaşar Karayel, Ak Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, Belediye Başkanları, Kayseri OSB Başkanı Tahir Nursaçan, STK temsilcileri, Ziraat Odaları, Sulama Birlikleri Yöneticileri, Kayseri Pancar Kooperatifi ile Kayseri Şeker Fabrikasının Yönetim ve Denetim Kurulu üyeleri, çiftçiler ve çalışanlar katıldı.
Törende konuşan Ak Parti MKYK Üyesi Yaşar Karayel, 'Burada çiftçinin, çalışanın ve yöneticilerinin alın teri var. Kayseri Şeker Fabrikası 50 bin kişiye ekmek vermektedir. Kayseri'nin ana dinamolarından biridir. Kurulduğu günden beri Kayseri'nin ticaretine ekonomisine hep katkıda bulunmuştur.
Bu ülkede CHP'li, MHP'li ve AK partili her kesimden insan birlik içinde olarak ülkesine sahip çıkmışlardır. Onun için millet olarak ayaktayız. Bugün de bu şeker fabrikasının çalışkan ve güvenilir yöneticileri 50 bin kişinin ekmeğine katkı sağladıkları için sahip çıkıyoruz. Bu dürüstlüklerini sürdürdükleri sürece biz yanlarındayız' dedi.
Rekor üretim bekleniyor

Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay ise, Kayseri Şeker'in Finans çevrelerindeki kredi limitlerinin arttığı ve borçlarını bitirerek ipoteklerden kurtulup kendi öz kaynakları ile yeni yatırımlara başladığını belirtti. Akay, 'Kampanya döneminde Şeker, Melas ve küspe üretiminde rekorların yaşanacağından bu sezon 'Rekorlar yılı' ilan edildi. Kayseri Şeker 62. Boğazlıyan şekerde 10. Kampanyası ile pek çok ilke ve rekorlara imza atıyor. Fabrika bu yıl tarihinde ilk defa 2 milyon 700 bin ton pancar işleyecek. Bunun brüt tutarı 3 milyon ton. Bu bizim açımızdan rekoru ifade ediyor. Biz 2011 yılında kampanyamızı başlatırken 1 milyon 965 bin ton pancar almıştık. Boğazlıyan ve Kayseri fabrikalarımız 78 gün çalışabilmişti. Bizim çiftçimiz yönetime inandı, güvendi ve alın terinin karşılığını alacağına inandığı için fazla pancar ekti. Bu yıl kotamızdan yüzde 20 daha fazla üretim gerçekleştireceğiz. Geçen sene 6 şeker fabrikası kotasını dolduramazken Kayseri Şeker kotasını dolduran tek fabrika oldu. Pancardan elde edeceğimiz şeker yaklaşık 400 bin ton olacak. Bu bir rekordur. Bu kadar şeker üreteceğimiz için şeker silolarımız ve melas tanklarımız yetersiz hale geldi. Onun için ilave yatırımlar yapma mecburiyeti ortaya çıktı. Bunun sonucunda 120 bin ton melas, 540 bin ton küspe üretimi gerçekleşecek. Bunların hepsi birer rekordur' diye konuştu.
Şeker çiftçisi kazanıyor
Başkan Akay 'Kayseri Şeker Fabrikası çiftçisine daha fazla kazandırırken, çalışanının hakkını verirken, bütün ihtiyaç sahibi insanları özellikle kampanya döneminde fabrikada çalıştırırken aynı zamanda da borçlarını bitirdi. Bu fabrikanın üzerindeki bütün ipotekler ve rehinler ortadan kaldırıldı. Yine Boğazlıyan Şeker'in üzerine Fransızların koyduğu rehinler kaldırıldı. Bu gün Kayseri Şeker Fabrikası anasından doğduğu gibi günahsız hale geldi. Biz kredi kullanmaya ihtiyaç duymuyoruz ama bankalar Kayseri Şeker'e biz istemeden kredi açıyorlar. Bir bankamız 400 milyon TL ipoteksiz, rehinsiz, kefilsiz yöneticilerin imzası karşılığı kredi açabileceklerini belirtiyor. Tüm bunların yanında Kayseri Şeker yatırımlarını da devam ettiriyor.
'Yatırımlar devam ediyor'
Yatırımlarımızın her biri Organize Sanayi Bölgesinde bir fabrikaya tekabül eden yatırımlardır. Mesela 2016 yatırımlarımızdan 500 metreküplük kireç kulesi ihtiyaç olduğu için bu sene yapılmaya başlandı. Sadece bunun bedeli en az 15 milyon TL'dir. Bunun yanında Kayseri Şeker'in işleri büyüdüğü ve buna bağlı olarak çalışan sayısının artması nedeniyle yeni bir çalışma binası yapıyoruz. Yine bu sahanın içinde 10 dönümlük bir seramız vardı, şimdi ek olarak 30 dönümlük bir sera daha yapacağız. Boğazlıyan'a yapmış olduğumuz küspe kurutma tesisi ile bunun yanında fazla şeker üretiminden dolayı 60 bin tonluk şeker silosu yapılacak. Bu arada çiftçilerimizi de rahatlatmak için pancar sahamızı genişlettik. Tırlarımızın da daha rahat boşaltma yapabilmesi için çalışmalar yapıldı. Aynı zamanda lisanslı depo yatırımlarımızda gerçekleştirilerek şu anda yüzde 65 doluluk seviyesine ulaşıldı.
'Çiftçinin emanetçisiyiz'
Biz bu yatırımları yaparken çiftçinin parasını kullanıyoruz. Bizler çiftçimizin de emanetçisiyiz. Bu çerçevede her bir kuruşa dikkat ediyoruz. Diğer bölgelerimizde de hakkaniyet çerçevesinde ihtiyaca göre yatırımların yapılmasını planlıyoruz. Biz bunların her birini yaparken şirkete sahip olma duygusu ile yapıyoruz. Aynen devlet büyüklerimiz ve Cumhurbaşkanımızın ülkeye sahip çıktıkları gibi biz de bu şirkete sahip çıkıyoruz ve çıkmaya da devam edeceğiz. Tüm ülke ve millet düşmanlarına karşı bunu yapacağız. Bu asil duyguyu en üst seviyede tutacaktır. Burası çiftçinin malıdır. Milletin malıdır. Kayseri Şeker'e; çiftçimiz ve çalışanımızın sahip çıkması kadar herkesin sahip çıkmasına da ihtiyacımız vardır' şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Fabrikaya ilk pancar getiren üç çiftçiye hediyeler takdim edildi. Yapılan dua eşliğinde kesilen kurban ile birlikte 62. Kampanya dönemi açıldı.
Kurumsal Haber

Bakmadan Geçme