KAYSERİ SAADET, TARAFINI SEÇTİ

Saadet Partisi (SP)'nin Pazar günü yapılacak büyük kongresi öncesinde mevcut Genel Başkan Mustafa Kamalak ve Fatih Erbakan arasındaki yarış kıyasıya devam ediyor.

4 Mayıs 2014 Pazar günü Ankara'da gerçekleştirilecek 5'inci olağan kongreyle ilişkin görüşlerini aldığımız Kayseri İl Başkanı Mahmut Arıkan, yapılan toplantılar sonucunda mevcut Başkan Mustafa Kamalak'ı destekleme kararı alındığını söyledi.

Arıkan, genel merkezde il başkanları ile yapılan toplantı sonucunda, Fatih Erbakan'ın istişare kullarına uymadan adaylığını açıkladığını hatırlatarak, ' Bizim teşkilatçılığımızda istişare çok önemlidir. İl Başkanları ile yapılan toplantıda da Fatih beyin parti yetkili organları ile istişare yapmadan adaylığını açıklaması hoş karşılanmadı ve Başkanımız Mustafa Kamalak'ın yeniden aday olmasıyla Türkiye genelindeki bir çok il teşkilatı Mustafa beyi destekleme kararı aldı. Bizde Kayseri olarak genel başkanımız Mustafa Kamalak beyin yanındayız. ' diye konuştu.
Saadet Partisi Genel Merkezi önceki gün kongre ile ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada şu görüşlere yer verildi: 
'Milli Görüş hareketinin temel esasları ve prensipleri gözetilerek, büyük bir hassasiyetle yürütülen tüm bu istişareler neticesinde, Yüksek İstişare Kurulumuz, Saadet Partisi 5. Olağan Kongresi'ne mevcut Genel Başkan Prof. Dr. Mustafa Kamalak başkanlığında ve tek liste olarak gidilmesini, busüreçte mensuplarımızın birlik, beraberlik ve kardeşlik bağlarımıza zarar verecek her türlü söz ve davranıştan uzak durmasını tavsiye kararı olarak almıştır.'
Öte yandan parti ileri gelenlerinin, kongre öncesinde Fatih Erbakan'ı aday olmaması konusunda ikna etmeye çalıştığı ve tek liste halinde kongre yapılması için gayret gösterdikleri de öğrenildi.

Haber: Erkinbeğ Uygurtürk

Yorumlar 1
Tuğrul yalçınkaya 04 Mayıs 2014 00:16

Elhamdülillah bizler müslüman insanlarız. İslamda bize istişare ve itaati emrediyor o halde bizde inancımızın emrini yerine getireceğiz ve genel merkezimize itaat edeceğiz mesele bu kadar basit

Bakmadan Geçme