Kayseri OSB sanayiciye 'prestij' kazandırıyor

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (KOSB) yeni döneminde kültürel faaliyetlere de ağırlık veriyor. Bu kapsamda yeniden bastırılan 6 prestij kitabın sanayicilere dağıtımına başlandı.

  10 ay önce seçimle göreve gelen Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, yeni projeler ve rutin faaliyetlerin yanısıra kültür alanında da kalıcı hizmetler veriyor.

 

'Sanayicimizi kitapla buluşturuyoruz'

 

Bu kapsamda tanınmış şair, yazar ve tarihçilerimizin önemli eserlerine özel baskı yaptıran Nursaçan, ilk planda milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un 'Safahat'ı ile üstad Necip Fazıl'ın 'Çile' isimli kitaplarının prestij baskılarını hazırlattı. Türk klasiği 'Dede Korkut Öyküleri' ile üstad tarihçi Halil İnalcık'ın 'Türklük, Müslümanlık ve Osmanlı Mirası' isimli eserlerini de yeniden bastırtan Nursaçan, sanayicilerin sağlığını da düşünerek Prof. Dr. Osman Müftüoğlu'nun 'Yaşasın Hayat-2' isimli eserini portföyüne ekledi.

 

Sanayici meslektaşlarının gelişimine de önem veren Nursaçan, Carl E. Walter ile Fraser J. T. Howie tarafından hazırlanan 'Kızıl Kapitalizm' kitabından da bastırttı. Tahir Nursaçan bu faaliyetlerle ilgili olarak 'sanayicimizi kitapla buluşturuyoruz' dedi.

 

Yeni kitap müjdesi

              Bu kitaplardan 3'er bin adet bastırarak bölgelerindeki 1150 sanayiciye ve METEM'deki (Organize Sanayi Bölgesi Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi) öğrencilere dağıtmaya başladıklarını belirten Nursaçan, Muhsin İlyas Subaşı'nın yazdığı  'Gül Devrini Arayan Adam' kitabının prestij baskısının önümüzdeki hafta ellerine ulaşacağının, yine Subaşı tarafından hazırlanan Kayseri OSB'nin 40 yıllık tarihçesini ve sanayicilerin unutulmayacak başarı hikayelerini anlatan prestij bir eserin de önümüzdeki aylarda hazır olacağının müjdesini verdi..

Haber Foto:Rıfat Yörük-Bünyamin Gültekin

Bakmadan Geçme