Kayseri OSB darbe girişimine karşı tek yürek oldu

Kayseri OSB, Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz'da gerçekleştirmek istediği darbe girişiminden 'Demokrasi Nöbetleri'nin son bulduğu 10 Ağustos Çarşamba gününe kadar 'Milli İrade'ye sahip çıkmak için tam kadro meydanlarda yerini aldı. Kayseri OSB, Başkan Tahir Nursaçan öncülüğünde, yönetim kurulu ve tüm personeli ile meydanlarda gösterdikleri tavırla dosta güven düşmana korku saldılar.

 İlk tepki

Kayseri OSB 15 Temmuz Girişimi'nin yaşandığı saatlerde ilk tepkiyi gösterenler arasında yerini aldı. Tepkinin ardından Kayseri OSB, yönetimi ve tüm personeli ile çok hızlı bir biçimde haberleşme sağladı ve Cumhuriyet Meydan'ında demokrasi nöbetine başladı. Burada menfur saldırı ile ilgili tepkisini dile getiren Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, 'Ülkemiz ve milletimiz, bu vatan hainliğini ve alçaklığı asla unutmayacak, nesilden nesile aktaracak ve hafızasından hiç silmeyecektir.

İş dünyası olarak, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada Devletimizin – Hükümetimizin- Milli İradenin yanında olunacağını özellikle belirtmek isteriz.' açıklamasında bulundu.

 

Dev al bayrağın gölgesinde buluşma

İlerleyen günlerde Vatanseverler, milli iradeye sahip çıkmak için meydanları doldururken Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü çalışanları ve bölgede faaliyet gösteren sanayiciler de OSB Merkez Camii bitişiğinde kurulan ve İç Anadolu'nun en yüksek gönderine sahip bayrağımızın gölgesinde bir araya geldi.

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan tarafından burada bir konuşma yapıldı. Nursaçan konuşmasında;

'Hain ellerin, millet iradesiyle seçilmiş hükümete karşı darbe teşebbüsüne kalkışması asla kabul edilemez. Milli iradeye sahip çıkmak hepimizin boynumuzun borcudur.

Türkiye büyük bir devlettir. Milletimiz büyük bir millettir.

Anayasa ve demokrasimizi askıya almak isteyen, yerli ve yabancılara uşaklık eden ve darbe maskaralığı yapanlara bu asil millet asla prim vermeyecektir.

Milli iradeye karşı yapılan bu haince ve alçakça darbe girişimini şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz.' ifadelerini kullandı.

 

Kayseri OSB milli yürüyüşlerde

Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 'Milli İrade Yürüyüşü'ne Kayseri OAB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, OSB Yönetim Kurulu Üyeleri,  Bölge Müdürü Ali Yaprak, Bölge Müdür Yardımcısı Adil Özhan ve OSB personeli katıldı.

Talas Yamaç Paraşütü İndirme Alanı'nda başlayan yürüyüşe, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, İlçe Belediye Başkanları, STK yöneticilerinin yanı sıra,  vatandaşlarımızın da yoğun bir katılımı oldu.

Kayseri OSB yine tam kadro, hain FETÖ tarafından gerçekleştirilen darbe girişimine karşı İlim Yayma Cemiyeti Kayseri Şubesi'nin öncülüğünde Sivas Cadde'sinde gerçekleştirilen ve binlerce vatandaşın katıldığı 'Milli İrade Yürüyüşü'nde en önde yerini aldı.

15 Temmuz Şehitler Parkı

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi 6. Cadde üzerinde bulunan ve İç Anadolu'nun en büyük Bayrak Park Alanı'na, Kayseri OSB Yönetim Kurulu'nun 19.07.2016 gün ve 1606 sayılı toplantısında alınan karar ile '15 Temmuz Şehitler Parkı' ismi verildi.

Bölge sanayicileri, OSB Yöneticileri çalışanları ile bölgedeki fabrikalarda çalışan vatandaşların iştirak ettiği programda, emekli Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan tarafından bir konuşma yapıldı, akabinde dua için eller semaya kalktı.

15 Temmuz Şehit ve Gazilerine destek

Kayseri OSB 15 Temmuz'da milletin egemenliğine kast eden hain FETÖ'nün darbe girişimi, milli iradeye canı pahasına karşı koyanları da unutmadı.

Bu uğurda hiç bir tereddüt etmeden ön saflarda milli iradeye sahip çıkma görevinde, şehit olan kahramanlarımızın aileleri ve yaralı vatandaşlarımız için Başbakanlığın 2016/18 sayılı genelgesi çerçevesinde başlatılan '15 Temmuz Dayanışma Kampanyası'na Kayseri OSB ailesi olarak imkanlar ölçüsünde destekte bulunuldu.

Türkiye bu süreçten daha güçlü çıkacak

Başkan Tahir Nursaçan hem alınan OHAL kararı hem de yaşanan sürecin iş dünyasını nasıl etkileyeceğine yönelik yaptığı açıklamada ise, 'Dünyaya baktığımızda terör olaylarıyla sıkıntı yaşayan ülkelerde, bölgesel veya yerelde olağanüstü hal uygulamaları yapılıyor. Olağanüstü günlerden geçtiğimiz şu günlerde devletimiz kendisine ve halkımıza yönelik tedbirler almak zorunda.

Bu süreç ülkemizin huzuru ve devletin bekası adına alınmış yerinde bir karardır.

Sanayimizi, ekonomimizi, çiftçimizi veya diğer sosyal kesimleri etkileyebilecek bir durum söz konusu değildir. İş dünyası yoluna sağlam adımlarla devam edecektir.

Türkiye'nin huzuru ve devletin bekası adına alınmış olan OHAL kararı, 3 aylık süre içerisinde hain darbe girişiminin izlerini silecek, istikrarın ve güvenliğin yeniden tesis edilmesini sağlayacaktır.

İş dünyası olarak:

Daima darbenin karşısında, demokrasinin ve milli iradenin yanında olacak ve asla yılgınlığa düşmeden ülkemize sahip çıkarak; 2023 hedefleri doğrultusunda yatırıma, üretime, istihdama ve ihracata tam bir kararlılıkla devam edilecektir.' dedi.

Kayseri Gündem

Bakmadan Geçme