KAYSERİ MEMORIAL'E YAKIŞMADI

Türkiye'nin en önemli ve başarılı hastane zincirlerinden biri olan Memorial Hastanesi'nin (Kayseri) doktorlarından Ortopedi ve Travmatoloji uzmanı Prof. Dr. Mithat Öner üç yaşındaki bir çocuğu ameliyat etmek için ilk kontrollerden sonra 22 bin lira ödenmesi gerektiğini söyledi. Çocuğun babası fakir olduklarını ve bu parayı bulamayacağını söylemesine rağmen Prof. Dr. Öner üç ay içinde bu ameliyatı 22 bin liraya yapabileceklerini tekrarladı.

ÖNCE 22 BİN SONRA 100 BİN

Aylar sonra hayırseverlerden 22 bin liralık tedavi masraflarını zorlukla toplayabilen çocuğun babası Prof. Dr. Öner'e gitti. Ancak parayı zaten zorlukla toplayan baba Prof. Dr. Öner'le konuşunca şok yaşadı. Zira Prof. Dr. Mithat Öner hastalığın bu sürede ilerlediğini ve artık ameliyatın uzman bir ekiple ancak 100 bin liraya yapılabileceğini söyledi.

GARİBAN OLDUĞU İÇİN Mİ?

Üç yaşındaki yavrunun babası fakir olduğunu 22 bin lirayı da hayırseverlerden yalvar yakar topladığını söylemesine rağmen ne Prof. Dr. Öner ne de hastane yönetimi bu vakayla daha fazla ilgilenmedi. Bunun üzerine çocuğun babası da doktor hakkında şikayetini dile getirerek konuyu medyaya paylaştı.



MEDYAYA ŞİKAYET EDİLİYOR

Çocuğun babasının olayı medyaya taşımasının ardından Prof. Dr. Mithat Öner'in 'artık yüz bin lira da getirse bu ameliyatı yapmam' dediği öne sürüldü. Bunun üzerine Prof. Dr. Öner'i CİMER'e ve Türk Tabipler Birliği'ne şikayet etmeye hazırlanan çocuğun babası, bir taraftan da ameliyat için gerekli olan 100 bin lirayı bulmaya çalışıyor.

MAĞDURİYET YARGIYA TAŞINIYOR

Üç yaşındaki çocuğun yaşadıklarına ilişkin görüştüğümüz hukukçular, ailenin gecikmeden dolayı hastalığın ilerlemesi ve tedavi masraflarının da artması ile mağduriyetin daha da ağırlaştığı sebebiyle bunun sorumlusu olarak hastaneye ve doktora, bu bilgilendirmelerin yeteri kadar yapılmaması sebebiyle mağduriyetlerin artarak yaşandığı gerekçesiyle dava açabileceklerine dikkat çektiler.

Yorumlar 4
anneyiz 11 Kasım 2019 09:19

mithat bey gerçekten çok başarılı bir doktor keşke fakülteden hiç ayrılmasaydı binlerce çocugun ona ihtiyacı var benim kızıma 1 yasında başka bir doktor ameliyat olması lazım dedi o gerek yok dedı e öylede oldu ama memorial zaten para tuzagı bir hastane bence hastaneden kaynaklıdır bu sorun

kemal 29 Ekim 2019 18:27

mithat beyin yaptığı fedakarlıklara bizzat yakınıma yaptığı tedaviden şahit oldum Allah(cc) razı olsun hocam senden açıkçası doğruluğu araştırılmadan yapılan bu haberlere karşıyım sonuçta bu hekimde o hastanenin maaşlı çalışanı her şeye kendi inisiyatifi ile karar veremez

Objektif 29 Ekim 2019 07:12

Allah cc Bunlara ilim vermiş ki insanlığa faydaları olsun.Bunlar hekim olurken insan hayatının her şeyin üstünde olduğuna dair yemin ederler Elbette ki mantıklı bir şekilde emeğini alsın Ama ilmini malını Allah cc ve insanlık adına kullanamayanların sonu Hüsrandır.

cem 28 Ekim 2019 10:56

benzer bir olayı da kızım 40 günlükken ben yaşadım birileri umarım bunun hesabını sorar ,sormazsa ahirette elbet alırız...

Bakmadan Geçme