KAYSERi KiTAP FUARI'NDA ORTALIK KARIŞTI

İhsan Eliaçık, Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından ilk kez düzenlenen Kayseri Kitap Fuarı'nda bir grup tarafından protesto edildi.

Kayserili İlahiyatçı-yazar İhsan Eliaçık, Kayseri Kitap Fuarı'na girmek üzereyken bir grup tarafından protesto edildi. Kalabalık bir grup, Eliaçık'ın Kayseri'den ayrılmasını isteyerek Eliaçık'a sözlü hakaretlerde bulundu.
Polis ekipleri de Eliaçık'ın etrafını sararak, grubun fiziki müdahalesini engellemeye çalıştılar. Yaşanılan gerginliğin ardından emniyet yetkilileri olası bir karışıklığı engellemek adına Eliaçık'ı fuara almadı.
Eliaçık'ın kitaplarını basan Tekin Yayınevi, Twitter hesabından Yayıncılar Birliği'ne yönelik 'Toplanıyoruz, tüm yayıncılara çağrımızdır' mesajıyla görüntüleri paylaştı.

ELİAÇIK BAŞKAN ÇELİk'İ ELEŞTİRMİŞTİ
Kayseri Belediye Başkanı Mustafa Çelik'in, İhsan Eliaçık ve KHK ile akademiden ihraç edilen İbrahim Kaboğlu'nın etkinlik düzenlemesini istemediği iddia edilmişti.

Adilmedya.com tarafından daha önce yayınlanan haberde Eliaçık şunları söylemişti:

'Kendi memleketime girmemi Boğazköprü'den itibaren yasaklasınlar bari. Bu yapılan iktidar cenahında metal yorgunluğu değil çürüme, kokuşma olduğunun kanıtıdır. Ben Kayseri'ye onca yıl emeği geçmiş hatta tüm 28 Şubat'ın hesabını şehir adına yıllarca mahkemelerde tek başına vermiş kişiyim, başlarına taş yağar…'

Bakmadan Geçme