Kayseri heyeti Mersin'e hayran kaldı

Tarihi Kentler Birliği'nin Mersin buluşmasında gerçekleştirilen kent gezisinde Türkiye'nin dört bir yanından katılan davetliler, Mersin'e hayran kaldı. Talas Belediyesi Meclis üyesi Yasemin Görücü, 'Mersin'i 3 yıldır ziyaret ediyorum. Tatil niyetiyle çıkıp bu güzellikleri görmeden geri döndüğüm için üzüldüm.' dedi.

Mersin'in binlerce yıl öncesinden gelen tarihi mekanlarından Soli Pompeipolis Antik Kenti ile geziye başlayan katılımcılar, Soli Liman Kenti'nin geçmişte onlarca uygarlığa ev sahipliği yapmış ve izlerini bugünlere bırakan tarihine yolculuk yaptı. Tarihi Soli sütunlarını inceleyen katılımcılar, Büyükşehir'in kazılara verdiği destek sayesinde Soli Antik Kenti'nin ayakta kaldığını öğrenince Büyükşehir Belediyesi'ni takdir etti.

Mersin Arkeoloji Müzesi ile turlarına devam eden misafirlerin sonraki durağı antik çağın metropolleri arasında yer alan ve Mısır'ın ünlü kraliçesi Kleopatra'nın geçtiği Tarsus ilçesi oldu. Hz. Danyal Peygamberin Kabri ile Tarsus turuna başlayan katılımcılar, Tarsus'un tarihini Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'dan dinledi. Nusrat Mayın Gemisi, Tarsus Ulu Cami ve tarihi Kırkkaşık Bedesteni'ni gezen misafirler, Kırkkaşık Bedesteni içerisinde yöresel bir tat olan kaynarı da tatma imkanı buldu. Tarsus'un binlerce yıllık geçmişine hayran kalan katılımcılar, binlerce yıl öncesinin mistik havasını hissederek, tarihi Tarsus evleri ile Mersin gezisini sonlandırdı.

                                   

Tarihi Kentler Birliği toplantısının çok verimli geçtiğini ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın yaptığı çalışmalardan, ev sahipliğinden oldukça memnun kaldıklarını belirten Talas Belediyesi Meclis üyesi Yasemin Görücü, 'Mersin'i 3 yıldır ziyaret ediyorum. Tatil niyetiyle çıkıp bu güzellikleri görmeden geri döndüğüm için üzüldüm. Bu yerleri görmemek bizim için çok ciddi bir eksiklik. Gezip gördüğümüz yerler çok güzel, çok etkilendim. Tarsus'a ilk defa gittim. Burhanettin Kocamaz Başkan'ın tarihe sahip çıkmasından ve bir sonraki nesillere aktarmak için canhıraş bir şekilde çalışmasından dolayı teşekkür ediyorum. Bizden sonraki nesillere inşallah biz bunu aktarabiliriz. Gençlerimiz kendi tarihine hakkıyla sahip çıkar' dedi.

İHA

 

Bakmadan Geçme