'Kayseri hepimizin gurur kaynağı'

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğluhafta sonu Kayseri'deydi. Ziyaretinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, şehrimize övgüler yağdırarak, 'Kayseri hepimizin gurur kaynağı' dedi.

 Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hafta sonu Kayseri'ye geldi. İlk olarak il başkanlığını ziyaret eden Kılıçdaroğlu'nu parti binası önünde kalabalık bir partili topluluğu karşıladı.

Parti binasında Kayseri Milletvekili Çetin Arık ve İl Başkanı Feyzullah Keskin ile birlikte bir basın toplantısı yapan Genel Başkan Kılıçdaroğlu gündeme ilişkin bazı açıklamalar yaptı.

CHP'nin Kayseri'de oyları neden düşük?

Kılıçdaroğlu, 'Kayseri'de olmaktan son derece mutlu olduğunu ve kendisinde ayrı bir yeri olduğunu' dile getirerek; 'Kayseri'nin hem Türkiye'nin tarihinde hem de bölgenin gelişiminde önemli bir yeri var. Kayseri kendi iç dinamikleriyle gelişen, ihracat yapan bir ilimiz. Bu açıdan Kayseri hepimizin gurur kaynağı ve her gelişimde Kayseriliye şunu sormaktan kendimi alamamışım; neden oylarımız burada biraz daha düşük? Daha nitelikli, daha kaliteli üretimin, daha çok istihdam yaratan bir sanayinin Kayseri'de büyüyerek gelişmesini isteriz' dedi.

Dış politika eleştirisi

Özellikle dış politikada izlenen yolun üreticiyi zarara uğrattığını belirten Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

'Sadece içeride değil dışarıda da sorunlarımız var. İzlenen yanlış dış politika nedeniyle özellikle ihracatçılarımız ciddi sorunlarla karşı karşıya. Çok ciddi sorunların olduğunu biliyoruz. Kayseri'de de bu sorunların olduğunu biliyoruz. Sorunların aşılması için mevcut iktisat politikalarının yetersiz olduğunu görüyoruz ve biliyoruz. Yaptığımız bütçe görüşmelerinde bunu kamuoyunun önüne getirmeye çalıştık ama maalesef benim sorduğum hiçbir soruya yanıt alamadık. Umarım bu Kayseri'nin de dikkatini çekmiştir. Neden bizim sorularımıza yanıt vermiyorlar ya da veremiyorlar? Sadece içeride değil dışarıda da sorunlarımız var. İzlenen yanlış dış politika nedeniyle özellikle ihracatçılarımız ciddi sorunlarla karşı karşıya. Umarım ülkenin bu tablosu değişir. Umarım daha huzurlu, daha güvenli, çatışmanın olmadığı güzel bir Türkiye'yi hep birlikte inşa etmiş oluruz'

Gençlere özür borcumuz var

Kılıçdaroğlu, CHP İl Başkanlığını ziyaretinin ardından Halkçı Gençlik Derneği (HAGED) tarafından düzenlenen Genel Üye Toplantısına katıldı. Yatırım İzleme ve Koordinasyon Merkezi Konferans Salonu'nda gerçekleşen toplantıda konuşan Kılıçdaroğlu, 'Kayseri'de genç arkadaşlar ile birlikte olmaktan gurur duyuyorum. Bütün Türkiye'ye örnek olacak adımı Kayserili gençler atıyorlar. Onları yürekten kutluyorum. Gençlerin bugün yaşadığı heyecanı 1968'lerde ben de yaşadım ve o gün bu kadar baskı yoktu. Geniş kitlelerin gönlünde gençler yatıyordu. Gençlere büyük acılar çektirdiler. Bu kadar ağır bedelleri bizim gençlerimiz ödedi. Siyasetin acımasızlığı karşısında onlar cesurca durdular. Geçmişi çok iyi bilirsek geleceği çok iyi hazırlayabiliriz. Bizim bu ülkenin gençlerine özür borcumuz var. Sizin önünüzü tıkadık, sizin ufkunuzu kapattık. Sen sus daha çocuksun dedik. Bu davranış Türkiye'yi bu noktaya getirdi. Şimdi gençler 'bizim konuşmaya hakkımız var' diyorlar. O gençler Mustafa Kemal'in gençleridir' dedi.

Cerattepe açıklaması

Artvin Cerattepe'de yaşanan olaylara da değinen Kemal Kılıçdaroğlu, 'Cerattepe'ye milletvekili arkadaşlarımı görevlendirdim, gittiler. Orada halk direniyor. Her görüşten insan direniyor. Bu olayın bir partinin olayı olmasını istemedik. Bizim milletvekillerimiz orada. Oraya bir siyasal partinin eylemi gibi bir algı çıkmasın istedik' ifadelerini kullandı.

Haber-Fotoğraf: Ramazan Karakuş

 

Bakmadan Geçme