Kayseri fırtınaya teslim oldu

Sabah saatlerinden itibaren saatte 80 kilometre hızla esen şiddetli rüzgar ve fırtına çatıların uçmasına, ağaçları yerinden sökülmesine neden oldu. Kentteki insan ve araç hareketlerini kısıtlayan fırtınanın yerinden söktüğü ağaç bir otomobilin üzerine düşerken, fırtınadan bazı iş yerleri de zarar gördü.

 Gün boyu etkili olan şiddetli rüzgar nedeniyle kentte bulunan birçok binanın çatısı uçarken, çatılardan kopan parçalardan da otomobiller zarar gördü. Havaalanı yolu Mustafa Kemal Paşa Bulvarı üzerinde ise park halinde bulunan 38 ZZ 084 plakalı otomobil ise saatteki hızı 80 kilometreye kadar ulaşan rüzgar nedeniyle yerinden sökülen ağacın altında kaldı. Çevredekilerin durumu bildirmesiyle olay yerine gelen polis inceleme yaparken, Büyükşehir Belediyesi ekipleri de ağacın altında kalan otomobili kurtarma çalışması yaptı. Ekiplerin çalışmasıyla ağaç kesilerek otomobil kurtarılırken, otomobilde maddi hasar oluştu.

         Sahabiye Mahallesi Ahmetpaşa Caddesi üzerinde bir iş yerinin camları da fırtına nedeniyle kırıldı. Şans eseri sadece maddi zararın geldiği olay sonrasında iş yeri çalışanları cam kırıklarını temizleyerek önlem aldı.

Kent merkezi ve ilçelerde çatıların uçtuğu fırtınada Erciyes Üniversitesi kampus alanındaki ağaçlardan bazıları devrildi.

 

Kayseri Gündem

 

 

Bakmadan Geçme