Kayseri eski emniyet müdürü Felek gözaltına alındı

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) emniyet yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturmalar kapsamında, İstanbul merkezli olarak yapılan operasyonda, Kayseri'de daha önce 2. Sınıf Emniyet Müdürü rütbesindeyken meslekten ihraç edilen Tuncay Felek de gözaltına alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca yürütülen soruşturma çerçevesinde, İstanbul, Gaziantep, Kastamonu, Erzurum, Kayseri, Osmaniye ve Ankara'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda, hakkında gözaltı kararı bulunan 32 şüpheliden 26'sı yakalandı.
Kayseri'de, bir süre önce 2. Sınıf Emniyet Müdürlüğü rütbesindeyken meslekten ihraç edilen Tuncay Felek de evinde gözaltına alındı. Evindeki yapılan aramada bulunan dijital materyallere ve silahlarına el konulan Felek, İstanbul'a gönderildi.
Operasyon kapsamında firari durumdaki 2 polis memuru ile 4 sivilin yakalanması için çalışmalar sürüyor.
Bu arada, zanlılardan 19'unun şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandığı ve gözaltına alınan polis memurlarından birinin cüzdanında A, B ve F serisine ait birer dolarlık banknotlar bulunduğu öğrenildi.
AA

Bakmadan Geçme