Kayseri'de Ağaçlar Çiçek Açtı

Ülke genelinde kış mevsiminin yağışsız ve havaların sıcak geçmesi nedeniyle Kayseri'de de bazı bölgelerdeki ağaçlar çiçek açtı.Kayseri'nin Melikgazi ilçesine bağlı Eskişehir Bağları bölgesindeki evlerin bahçelerinde bulunan bazı...

Ülke genelinde kış mevsiminin yağışsız ve havaların sıcak geçmesi nedeniyle Kayseri'de de bazı bölgelerdeki ağaçlar çiçek açtı.

Kayseri'nin Melikgazi ilçesine bağlı Eskişehir Bağları bölgesindeki evlerin bahçelerinde bulunan bazı kayısı ve erik ağaçları vaktinden önce tomurcuklaranak çiçek açtı. Evinin bahçesindeki ağaçların bu dönemde çiçek açmasına çok şaşırdığını söyleyen Ali Rıza Ülger, ''Malum Türkiye genelinde de öyle oldu. Zaten bu sene hiç kış görmedik. Kara hasret kaldık. Biraz soğuk rüzgar estiğinde ben koşarak içeriye girdim, aileme, 'Gözünüz aydın kış geliyor' falan dedim ancak bu sevincim kısa sürdü. Bu sene kış yoktu, ondan dolayı da ağaçlar erken çiçek açacak'' dedi.

Isınma konusunda fazla zorlanmadıkları için bir taraftan sevindiklerini, bir taraftan da kuraklık yaşanması ihtimalini göz ardı etmediklerini vurgulayan Ülger, ''Allah korusun önümüzde sayılı günlerimiz var. O sayılı günlerde bir soğuk olduğu zaman, açan tüm çiçekleri don vurur ve meyve denen bir şey kalmaz. Ben 74 yaşındayım. Şimdiye kadar böyle bir şey görmedim'' diye konuştu.

Yorumlar 1
ERDOĞAN ŞAHİN 27 Şubat 2014 13:59

yav bu güzel haber de bu si̇tede 2 aylik 2 haftalik haberler var üzeri̇ndede flaşi duruyor olmazki̇ böyle

Bakmadan Geçme