Kayseri CHP'den Kılıçdaroğlu'na tam destek!

CHP'de 1 Kasım sonrasında fatura Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na kesildi. Parti içi muhalefet, Kılıçdaroğlu'nu olağanüstü kongreye çağırırken, Kayseri CHP İl Başkanı Mustafa Ayan sosyal medyada yaptığı açıklamada 'Kılıçdaroğlu'na tam destek' dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin 1 Kasım başarısızlığından dolayı Kemal Kılıçdaroğlu için sular ısındı. Parti için muhalefet başarısızlığın sorumlusu olarak gördükleri Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nu olağanüstü kongreye çağırdı.  Kongrede Kılıçdaroğlu'nun karşısına genel başkan adayı olarak çıkacak isimler ise adaylıklarını açıklamaya başladı. Umut Oran, Muharrem İnce ve Mustafa Balbay adaylıklarını açıklayan isimlerden oldu.

KAYSERİ CHP 'KILIÇDAROĞLU' DEDİ

İl teşkilatları CHP'de yaşanan bu iç karışıklıkta taraflarını seçmeye başladı. Geçtiğimiz günlerde Kayseri İl Başkanı Mustafa Ayan kişisel sosyal medya adresinden Kılıçdaroğlu'na tam destek söyleminde bulundu.  77 il başkanı ile Kılıçdaroğlu'na destek verdiklerini açıklayacaklarını belirten Ayan 'seçilmiş ve görevde olan 77 il Başkanımızla açıklamamız hazır. Ankara, İzmir, Mersin ve Kayseri il Başkanlarımızın önderliğinde, Olağan Kurultay sürecine ve Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'na tam destek' ifadelerini kullandı.

İL BAŞKANLARI ANKARA'DA TOPLANDI

Öte yandan 77 İl Başkanı Ankara'da olağanüstü toplandı. Toplantının ardından 77 İl Başkanı'nın CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na destek veren ve olağan kurultay takviminin işletilmesini talep eden bir bildiri yayınlayacakları öğrenildi.

 

1 Kasım seçimlerinin ardından 39'u eski, 3'ü mevcut il başkanının bir bildiriyle 'Olağanüstü Kurultay' talebinde bulunması, mevcut il başkanlarını harekete geçirdi. 77 İl Başkanı Ankara'da bir araya gelerek, seçimden sonra yaşananları ve 'olağanüstü kurultay' taleplerini masaya yatırdı.

Toplantının ardından mevcut il başkanlarının bir bildiri yayınlayacağı öğrenildi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na desteklerini açıklayacak olan mevcut il başkanlarının, yayınlayacakları bildiride, 'olağanüstü kurultay' taleplerine de karşı çıkarak, partinin geleceği için olağan kurultay takviminin işletilmesinden yana tavır alacakları bildirildi.

  HABER: Bünyamin Gültekin-Taha Tayfun Bağcı 

Bakmadan Geçme