Kayseri Aslanı'na bir hafta erteleme

Gösterime girmeden tartışmaya konu olan Kayseri Aslanı filminin vizyona girişi 13 Ekim Cuma gününe ertelendi.

Yönetmenliğini Ali Demirel'in yaptığı filmin çekimleri Kayseri'de yapılmıştı. Düvenönü ve Kapalıçarşı gibi şehir merkezinde yapılan çekimlerin yanında Sarıoğlan'da da filmin bazı bölümleri çekilmişti.
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından da desteklenen film için 100 kişilik bir ekip kentimize gelmiş ve Kapalı Çarşı yanındaki Pastırmacılar Sokağı'nda yapılan çekimler vatandaşlar tarafından ilgiyle izlenmişti.

Vizyona girmeden tartışmaya başlanıldı
Kayserili bir gencin iş ve aşk hayatını anlatan film vizyona girmeden Kayseri'de tartışmaya sebep oldu. Özellikle Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, KTO Başkan Adayı Ömer Gülsoy ve Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Şaban Ünlü, fragmanı yayınlanan filmde Kayseri tüccarı imajının lekelendiği gerekçesiyle eleştirmişlerdi.

Eleştirilere Kayserili oyuncudan cevap
Eleştirilere, Kayseri Aslanı filminde 'kırtasiyeci Cengiz' rolünü canlandıran hemşehrimiz sinema ve dizi oyuncusu Sedat Koç; 'Bıraksınlar film eleştirmenliğini de Kayseri esnafımızın dertlerine çare bulsunlar' şeklinde cevap vermişti.

Film bir hafta ertelendi
Bu tartışmalar devam ederken film şirketi tarafından filmin bir hafta sonra vizyona gireceği şeklinde açıklama yapıldı ve yeni afişler paylaşıldı. Edindiğimiz bilgiye göre montajındaki eksiklikler sebebiyle filmin vizyona giriş tarihinin 13 Ekim Cuma gününe ertelendiği öğrenildi.
Kayseri Gündem

Bakmadan Geçme