Katliamın sorumlusu PKK

Mazlumder Kayseri Şube Başkanı Ahmet Taş, Diyarbakır'ın Sur ilçesinin Dürümlü mezrasında 15 ton bomba yüklü aracın havaya uçurulması sonucu 17 vatandaşımızın ölümüne 23 kişinin de yaralanmasına sebep olan olayla ilgili açıklamada bulundu. Taş, katliamın sorumlusunun PKK olduğunu söyledi.

Kamyonun şehirde patlatıldığında yüzlerce kişinin ölümüne, yaralanmasına, semtlerin harabeye dönmesine sebep olacağını kaydeden Taş, 'Bombanın patlatılması sonucu yirmi metre genişliğinde iki metre derinliğinde bir çukurun oluşması tahrip gücünün ne kadar yüksek olduğunu ortaya koymuş oldu' dedi.

 

Saldırı sonucu onlarca çocuğun yetim kaldığını söyleyen Taş, 'Kadınlar dul kaldı, ocakları söndü, mazlumların ahı göklere yükseldi ve saldırının PKK elemanlarınca yapıldığının kamuoyuna yansıması PKK'nın Kürt halkının savunucusu değil, katliam sorumlusu olduğunu ortaya koymuş oldu' ifadelerini kullandı.

 

Taş, menfur ve acımasız saldırıyı şiddetle kınadıklarını kaydederek sözlerini şöyle sürdürdü, 'Ölen vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet yaralılara acil şifalar, Sur halkına başsağlığı diliyor bir daha bu tür acıların yaşanmaması için PKK'yı silah bırakarak eylemlerine son vermeye güvenlik güçlerini ve istihbarat teşkilatlarını daha dikkatli hareket ederek vatandaşın can emniyetini garanti altına almaya davet ediyoruz.'

  Kayseri Gündem 

Bakmadan Geçme