Kasidef kayyum heyeti göreve başladı

Kayseri Sivaslılar Federasyonuna atanan kayyum heyeti görevine başladı. Kamuoyuna basın yoluyla yazılı açıklama yapan heyet, görevlerinin tarafsız olarak yerine getireceklerini ve atamanın FETÖ ile bir bağlantısı olmadığını bildirdi.

Kayseri Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından Kayseri Sivaslılar Federasyonu'na atanan Mali Müşavirler Nevzat Yıldız, Fatih Koçyiğit ve Avukat Şaban Öztürk görevine başladı. Kayyum heyeti olarak yazılı bir açıklama yaparak görevlerini tarafsız olarak yapacaklarını bildirdi.

Heyet yaptığı açıklamada, 'Kayseri Asliye Hukuk Mahkemesinin Kararı ile Kayseri Sivaslılar Federasyonu'na Kayyum olarak atanmış ve mevcut yönetim kurulu görevden uzaklaştırılmıştır. Mahkemenin bizlere vermiş olduğu bu görevi hukuken, ahlaken ve tarafsız olarak yerine getireceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın, Mahkemenin bu ataması asla ve asla FETÖ terör örgütüyle alakası yoktur. Yönetim kurulu kendi arasındaki çekişmeden dolayı mahkemeye başvurulmuş genel kurulunun ve federasyonun kanunlara uygunluğu doğrultusunda taraflar mahkemelik olmuşlardır. Yargı aşamasında olup dava sonucunun hemşehrilerimize hayırlar getirmesini dileriz.

Dernek ve Vakıflar bir ülkenin toplumsal barış için olmasa olmazlarındandır. Dernekler tüzükleri gereği sosyal, ekonomik ve kültürel olarak hizmet vermelidirler. Siyaset veyahut birilerinin emellerini gerçekleştireceği kurumlar olmaması gerekmektedir. Tarafsız olunmalı Halka hizmetin hakka hizmet anlayışı içerinde olunduğu sürece sağlıklı hizmet verilebilir kanaatiyle çalışacağımızı bildirmek isteriz. Her üyemizin fikrini hiçbir baskı altında kalmadan ifade edebildiği bir kurum olmalıdır. Bizler bu çerçevede Mahkeme Sonuçlanıncaya kadar Federasyon'u hukuk ve tarafsızlık içerisinde hizmet vereceğimizi bildirir saygılar sunarız' denildi.

Kurumsal Haber

Bakmadan Geçme