Karpuz Kabuğu Reçeli
Karpuz Kabuğu Reçeli Tarifi'nin Malzemeleri:
Büyük karpuzun yarısının kabuğu
1 çorba kaşığı karbonat
8 tane karanfil
5 su bardağı şeker
5 su bardağı su
Limon kabuğu rendesi
1 çay kaşığı limon tuzu
Karpuz Kabuğu Reçeli Tarifi'nin Yapılışı:
Ben doğradım karpuz kabuklarını atmadım biriktirdim her doğradım da karpuz kabuklarını soyup bir kabın içine istediğim şekilde doğradım ve buzdolabında bekletmiştim gerektiği kadar biriktiğinde bir kabın içine kabukları katıyoruz üzerine geçecek kadar su ekliyoruz ve bir kaşık karbonatı da ekleyip iyice karıştırıyoruz ve bir gece buzdolabın da bekletiyoruz ertesi gün suyunu içine süzüp yıkıyoruz tekrar üzerini geçecek kadar su ekleyip kaynatıyoruz. Kaynamaya başlayınca 2 dk. sadece kaynatıp suyunu süzelim. İki dk. kaynamasına özen gösterin. 5 su bardağı suyu karanfili şekeri ve limon kabuğu rendesini tencereye ekliyoruz. Karpuz kabukları ile birlikte ve pişirmeye bırakıyoruz. Ara sıra karıştırmak lazım kabuklar şeffaflaşınca limon tuzunu ekleyip 5 dk. daha kısık ateşte pişiriyoruz ve altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz Soğumadan kavanoza doldurmayın İstediğiniz gibi servis yapabilirsiniz tadı kabak tatlısını andırıyor. Şimdiden afiyet olsun.
Farklı ve denemeye değer bir tarif hadi bakalım kolay gelsin.
Hazırlayan: Selda Avcı