Kardeşini Vuran Ağabeye 10 Yıl 2 Ay Hapis Cezası Verildi

Kayseri'de kardeşini kasten öldürmeye teşebbüsten yargılanan ağabeye mahkeme heyeti tarafından 10 yıl 2 ay 15 gün hapis cezası verildi.Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada tutuklu sanık Ali P. ile kız kardeşi Songül Y....

Kayseri'de kardeşini kasten öldürmeye teşebbüsten yargılanan ağabeye mahkeme heyeti tarafından 10 yıl 2 ay 15 gün hapis cezası verildi.

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada tutuklu sanık Ali P. ile kız kardeşi Songül Y. ve eşi Barış Y. ile avukatları katıldı. tutuklu yargılanan sanık Ali P. verdiği ifadesinde, 'Bana iftira atıyorlar. O gün bize misafirlik için geldiler ve tartışmaya başladık. Barış bana makasla saldırdı. Mutfağa gitti ve aldığı bıçakla bana saldırdı. Ben kendimi dışarı attım. Samanlıktan tüfeği aldım. Korkutmak için ateş ettim. Polisi arayan benim. Teslim oldum. Hiçbir şekilde kaçmadım. Kardeşimin hastaneye gitmesi için de ben yardım ettim' diye konuştu.

Sanık Ali P.'nin kız kardeşi Songül Y. ise ağabeyinden şikayetçi olduğunu belirterek, 'Ağabeyimin evine misafirliğe itmiştik. Ağabeyim ve kocam tartıştı. Tartışma kavgaya dönüşünce ağabeyim samanlıktan aldığı tüfek ile evin penceresini kırarak ateş etti. Ben durur sandım ve ağabeyim ile kocamın arasına girdim. Yanlışlıkla beni vurdu' diye ifade verdi.

Songül Y.'nin kocası Barış Y. ise, 'Ali duruşmada doğruları söylemiş olsaydı şikayetçi olmayacaktım' dedi.

Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonrasında Ali P.'ye kasten adam öldürmeye teşebbüsten 10 yıl 2 ay 15 gün hapis cezası verdi.

13 Mayıs 2014 tarihinde Kocasinan ilçesine bağlı Elagöz Mahallesi'nde meydana gelen olayda Songül Y., ağabeyinin kullandığı av tüfeğinden çıkan saçmalarla göğsünden vurularak yaralanmıştı.

Bakmadan Geçme