Karabağ'ın Milli Kahramanı İbad Hüseyinli, Vali Düzgün'ü Ziyaret Etti

Azerbaycan'ın Karabağ Savaşı milli gazilerinden, Azerbaycan Milli Kahramanı İbad Hüseyinli ve Azerbaycan'da aylık yayınlanan Atilla Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Gülşen Behbud, Kayseri Valisi Orhan Düzgün'ü makamında ziyaret etti.Ziyarette...

Azerbaycan'ın Karabağ Savaşı milli gazilerinden, Azerbaycan Milli Kahramanı İbad Hüseyinli ve Azerbaycan'da aylık yayınlanan Atilla Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Gülşen Behbud, Kayseri Valisi Orhan Düzgün'ü makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Türkiye ve Azerbaycan'ın büyük bir milletin 2 kardeş devleti olduğunu ifade etti. Vali Düzgün, ''Türkiye ve Azerbaycan, kardeşliklerini devam ettiriyorlar. Ben de geçtiğimiz yıl Azerbaycan'ı ziyaret etmiştim. Orada Kafkas-İslam Orduları'nın, Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünün korunması için vermiş oldukları mücadelede hayatlarını kaybedenlerin bulunduğu şehitliği ziyaret ettim. O şehitlikler, aslında bu iki milletin, bu iki devletin mensuplarının kardeşliğinin en güzel nişanesi. İnşallah bundan sonra da kardeşliğimizi devam ettirmeyi arzu ediyoruz'' DEDİ.

İbad Hüseyinli'nin yaşamış olduğu elim hadiselerin, bu toprakların ne kadar zor kazanıldığının, bu toprakları kazanmak için nice kanlar döküldüğünün, nice gazilerin bu konuda pek çok organlarını kaybettiklerinin en güzel göstergesi olduğunu vurgulayan Vali Düzgün, ''İnşallah Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünün korunması için devam eden bazı sorunlar da var ve onların en kısa zamanda çözüme kavuşmasını can-ı gönülden arzu ediyoruz. Yaşadığınız bu elim hadisenin çocuklarımıza anlatılması, onların millet bilincinin korunması adına da son derece önemli. Bunları ne kadar anlatırsak, iki ülke arasındaki bu bağların o denli canlı tutulacağına inanıyorum'' ifadelerini kullandı.

Azerbaycan Milli Kahramanı İbad Hüseyinli de, Karabağ savaşının çok kötü bir savaş olduğunu belirterek, ''Büyük büyük devletler, bize karşı savaştı. Güçlü devletler karşısında sadece Azerbaycan vardı. O devletler istediler ki Karabağ bizden gitsin, Karabağ'ı bizden almak istediler. Savaş meydanında tek kalmıştık. Bu savaş sadece bir Karabağ ya da Azerbaycan savaşı değildi. Türk milletine karşı açılmış bir savaştı, Türk milletinin savaşıydı. Ermeniler, Türkiye'den istediklerini alamayınca, Karabağ'ı almak istediler.

Azerbaycan'da aylık olarak yayınlanan Atilla Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Gülşen Behbud ise, Azerbaycan milli kahramanı İbad Hüseyinli'nin Kayseri'ye ilk defa geldiğini ancak daha önce Kahramanmaraş, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir gibi pek çok ile gelerek konferanslar verdiğini belirtti. Behbud, ''Karabağ savaşının kahramanımızın şahsında tanınması, anlatılması bizim için bir şereftir, gururdur. Kahramanımız İbad Hüseyinli'nin dediği gibi, Karabağ savaşı sadece Azerbaycan'ın savaşı değildir. Azerbaycan ve Türkiye'nin bütünlüğünün karşısında durmak için bir kara noktaya döndü. Ermenistan küçük bir devlettir ancak Ermenistan'ın arkasında Fransa, Rusya ve ABD duruyordu. Azerbaycan ise izinsiz, ruhsatsız, yeni bağımsızlığını kazanmış küçük bir devletti. Azerbaycan bu savaşta büyük kuvvetlere karşı tek kaldı.

Hakikaten o dönemde Türkiye, Azerbaycan'ın arkasında durmadı. Ancak bu durumların hiçbirine bakmayarak İbad Hüseyinli gibi kahramanlarımız sayesinde Karabağ toprakları kaldı. Bugün Azerbaycan bayrakları Karabağ'da İbad Hüseyinli'nin kanı ve canı pahasına kazdığı siperlerde dalgalanıyor. Kahramanımız, Karabağ'da cepheden dönerken mayına düşmüş ve ağır yaralanmıştır. Aylarca komada kaldı ve siz de fark etmişsinizdir konuşurken zorlanıyor'' dedi.

Konuşmaların ardından Vali Düzgün İbad Hüseyinli'ye Kayseri'yi sembolize eden camdan bir plaket verirken, Hüseyinli de Vali Düzgün'e üzerinde camdan bir yıldız bulunan plaket takdim etti.

Bakmadan Geçme