Kamuda FETÖ temizliği sürüyor

Kayseri'de Kamuda çalışan personellere yönelik sürdürülen FETÖ operasyonları dahilinde açığa alınanların sayısı bin 700'ü aştı. Son olarak Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği'ne bağlı hastanelerde 110, Pınarbaşı, Felahiye ve Akkışla Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüklerinde görev yapan 5 personel daha açığa alındı. Emniyet Müdürlüğünde de açığa almalar devam etti.

 Kayseri'de İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan FETÖ/PDY operasyonunda aralarında emniyet amiri, komiser ve polis memurları ile emekli emniyet müdürlerinin bulunduğu 43 kişi daha açığa alındı.

Emniyette FETÖ temizliği
15 Temmuz'da ki FETÖ tarafından yapılan darbe girişiminin ardından FETÖ/PDY operasyonu kapsamında Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü'nde görevli emniyet amiri, komiser ve polis memurları ile emekli emniyet müdürlerinin bulunduğu 43 kişi gözaltında alınmıştı. Operasyon kapsamında gözaltına alınan 43 kişi, geçirildikleri sağlık kontrolünün ardından adliyeye çıkarıldı.
Gözaltına alınan 43 kişinin evlerinde yapılan aramalarda örgütün simgesi haline gelen 1 dolarlık banknotlar ele geçirilmişti.

Kamu hastaneleri

 15 Temmuz'da FETÖ terör örgütü tarafından gerçekleşen darbe girişimi sonrasında Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği'ne bağlı hastanelerde 110 personel açığa alındı.

Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği'nde FETÖ terör örgütü ve Paralel Devlet Yapılanması ile ilgili olarak yapılan çalışmalarda 33'ü doktor olmak üzere 110 kişinin açığa alındığı öğrenildi.

Açığa alınanlar arasında Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi eski Başhekimi Doç. Dr. Hüseyin Arınç ile Sağlık eski İl Müdürü olan ve Talas'ta aile hekimi olarak da görev yapan Kadir Çetinkara'nın da olduğu belirtildi.

Tarım müdürlüğünden 5 kişi alındı

Diğer yandan, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nden bir süre önce Pınarbaşı, Felahiye ve Akkışla ilçelerine gönderilen 4'ü ziraat mühendisi, 1'i veteriner olmak üzere 5 personel FETÖ/PDY soruşturması kapsamında açığa alındı.

Kayseri Gündem

 

Bakmadan Geçme